Film: Nytt liv i Flash Engineerings Volvo S40

Postat av Johan Meissner kl 09:46

Flash Engineerings senaste film är något för hardcore-fansen! Efter nästan fem års vila frustade Flash Engineerings Volvo S40 Super Touring till liv när Janne ”Flash” Nilsson körde en shakedown på Gelleråsen.
– Den här bilen är så häftig! Jag är väldigt glad att jag fick möjligheten att tävla med den under min racingkarriär, säger ”Flash”.

Flash Engineering tävlade framgångsrikt med Volvo S40-modellen i STCC mellan åren 1998 och 2002. Resultatet blev tre SM-medaljer, tio segrar och 29 pallplatser.
– Super Touring-reglementet som vi tävlade under då gav riktigt häftiga bilar! Knappt inget slår de minnena jag har av den här S40:n perfekt inställd på gamla Falkenberg-banan, det var så håren reste sig på kroppen, säger ”Flash”.

Men tävlandet och segrarna är kanske inte helt över för Super Touring-S40:n. I juli nästa år hålls en Super Touring-tävling på Silverstone i England. Cirka 40 bilar är föranmälda, däribland Flash Engineerings.
– Vår ambition är att delta i tävlingen! Det blir en perfekt semester mitt i juli att få tävla i Super Touringens hemland mot alla de andra klassiska och historiska bilarna, säger ”Flash”.

I Flash Engineerings senaste film får ni följa med under shakedownen av S40:n. Förhållandena på banan var långt från idealiska med minusgrader och is på banan. Bilen fylldes med kameror, nio stycken och resultatet ser ni här:

[youtube]http://se.youtube.com/watch?v=yPgd9i7T9UU[/youtube]

Silverstone Classic 2009 körs den 24-26:e juli och väntas locka över 60.000 åskådare på plats. 2009 blir första året med en tävling för Super Touring-bilar, som kommer att samsas med tävlingar för historiska F1-bilar, sportvagnar, med mera. Förra årets tävling hade 49.000 åskådare på plats.

Mer information om tävlingen: http://www.silverstoneclassic.com/news/news.asp?nid=51

Senaste nytt