Thed Björk är klar för Flash Engineering!

Postat av Johan Meissner kl 13:49

thedbjork

Thed Björk är Flash Engineerings nya vapen i kampen om STCC-guldet 2009! 28-åringen kommer att tävla tillsammans med Janne ”Flash” Nilsson.
– Jag är otroligt glad över att få vara med i Sveriges proffsigaste team! Nu vet jag att jag har möjligheten slåss om titeln, säger Björk.

Den dubbla STCC-mästaren Janne ”Flash” Nilsson är mycket nöjd med sin nya kollega.
– Jag har haft bra kontakt med Thed sedan han började köra STCC och jag vet att han är bland de absolut snabbaste förarna som finns. Thed fortsätter traditionen med toppförare i Flash Engineering, säger ”Flash”.

– Vi har tre år framför oss där vi går in i en fas där vi jobbar med att förvalta och förbättra det som har byggts upp. Vi känner därför att Thed passar bra in i vår unga organisation och vi tror att han kommer att bidra till att utveckla teamet för nya toppresultat, säger stallchef Johan Kvick.

Björk vann STCC-titeln 2006, var Svensk GT-mästare 2003, FIA Sportscar-mästare 2001, nordisk F3-mästare 1999, med mera. Inför 2009 är siktet inställt på att ta minst ett nytt guld med Flash Engineering.
– Jag har en oerhört positiv känsla inför den kommande säsongen. Det blir kul att få Janne, STCC:s mest erfarne förare, som stallkollega. Vi har alltid haft en bra relation både på och utanför banan, något som vi kommer att ha stor nytta av i år, säger Björk.

Sedan nystarten av Flash Engineering för tre år sedan har stallet vunnit förarmästerskapet, teammästerskapet och byggt upp en stor organisation för STCC och driften av Carrera Cup Scandinavia. Med säsongen 2009 inleds en ny treårsperiod.
– Det Flash Engineering har gjort sportsligt och som team de senaste åren är otroligt stort. De visioner som Flash Engineering har idag både nationellt och internationellt gör att det utan tvekan är det mest spännande projekt som jag kan vara delaktig i min racingkarriär, säger Björk.

Nyheterna är många inför säsongen 2009. Istället för en tävling med depåstopp kommer två kortare tävlingar att köras utan depåstopp. Tävlingshelgen hålls över fredag-lördag istället för lördag-söndag och föraruppställningarna i de stora stallen har ändrat drastiskt.
– STCC är en starkt lysande stjärna på motorsportshimlen trots de svåra ekonomiska tiderna. Flash Engineering och STCC ska bli medicinen mot alla domedagsprofetior som spys ut i dag, menar Jan ”Flash” Nilsson.

Strax innan jul skrev Flash Engineering nytt avtal med samarbetspartnern HiQ och fler förlängda avtal väntas inom den närmaste framtiden.
– Vi kommer under januari, februari och mars släppa nya samarbetspartners och fördjupa avtal med partners som tror på en positiv framtid ihop med Flash Engineering, STCC och Carrera Cup, säger Nilsson.

Fyra månader återstår till premiären av STCC och Flash Engineering har för första gången sedan starten 2006 tagit vintersemester. I mitten av januari drar stallet igång igen med en vinterkonferens i Sälen som markerar det verkliga startskottet för arbetet mot nya framgångar!

[youtube]http://se.youtube.com/watch?v=tsNaosYXh70[/youtube]

Senaste nytt