Film: Jan ”Flash” Nilsson sladdar med Porsche på is

Postat av Johan Meissner kl 16:38

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Bh384kUFh6w[/youtube]

Konceptet Carrera Cup On Ice presenterades idag under en presskonferens i Karlstad. Planen är att introducera Carrera Cup On Ice vintern 2010.
– Tanken med Carrera Cup On Ice är att kunna förlänga racingsäsongen över hela året. Tävlingarna planeras att hållas i norra Sverige ihop med skidorter som redan har existerande infrastruktur för utomhusevenemang, säger Jan ”Flash” Nilsson som arbetar intensivt med konceptet.

Carrera Cup-bilarna ska kunna användas i is-serien med ytterst små modifieringar tillsammans med specialgjorda isdäck från Michelin.
– Grundtanken är att man ska kunna köra med sin Carrera Cup-bil i stort sett omodifierad för att hålla kostnaderna nere. Tävlingarna kommer bli oerhört spektakulära, vem vill inte se 20 Porsche-bilar på bredställ på en frusen is, säger ”Flash” med ett leende.

Senaste nytt