Årets första shakedown för Flash Engineering

Postat av Johan Meissner kl 17:01

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IP9TeggBcJY[/youtube]

Igår inledde Flash Engineering racingsäsongen 2009 med årets första shakedown på ett soligt Gelleråsen. Thed Björk var först ut på banan och gjorde sitt första körpass någonsin med Flash Engineering.
– Äntligen är vi igång! Dagen gick riktigt bra och det är underbart att äntligen sitta i en riktig tävlingsbil igen, säger Björk.

Jan ”Flash” Nilsson körde många varv tillsammans med Björk på Gelleråsen och de båda smider planer inför säsongen.
– Vi har ju sagt att vi ska använda vårt samarbete som en nyckel för årets säsong. Idag var första gången vi fick använda det i praktiken och jag kan lova att de andra kommer att få ta i för att hänga på oss i år, säger ”Flash”.

Prins Carl Philip gjorde debut i sin splitter nya Porsche 911 GT3 Cup-bil inför årets Carrera Cup Scandinavia-säsong.
– Dagen har gått mycket bra! Ny bil, ny overall, ny säsong. Jag längtar till säsongen drar igång, säger Prins Carl Philip.

Det välbekant ettriga ljudet från en Superkart ekade mellan tonerna av Flash Engineerings Porsche och BMW-bilar. Thomas Johansson gav sig ut på årets första grönbete som förberedelse inför EM-säsongen.
– Allt fungerade bra och motorn kändes extra stark, de har lyckats bra med den under vintern! På tisdag i nästa vecka beger jag mig mot Frankrike för att köra årets första deltävling i Superkart-EM, säger Johansson.

Dagen på Gelleråsen var en liten försmak av vad som komma skall. Redan på söndag drar de officiella testerna igång för Prins Carl Philip i Carrera Cup Scandinavia på Gelleråsen. En dag senare körs det första STCC-testet på Mantorp Park.

shake3

Senaste nytt