Tekniska problem stoppade Johansson i EM-premiären

Postat av Johan Meissner kl 20:47

me_thomas003

Tekniska problem gjorde att Thomas Johansson åkte poänglös från EM-premiären på Magny-Cours i helgen. Men trots detta är Johansson nöjd och ser fram emot fortsättningen.
– Visst är det surt att jag fick bryta båda tävlingarna, men det viktigaste var att jag fick kvitto på att farten finns där för att slåss i toppen, säger Johansson.

Det var det nya tändningssystemet i hans Superkart som spökade. I helgens första tävling hade Johansson klättrat till fjärde plats när hans Superkart lade av på det absolut sista varvet.
– Jag plockade två platser på första varvet, men sedan började Superkarten gå långsammare och stannade till slut helt. Då hade jag lätt att hålla mig för skratt, säger Johansson.

Den andra tävlingen slutade tidigare än så och istället blickar Johansson mot nästa tävling som går på Tjeckiska Most i juni.
– Då är det revansch som gäller! Det känns fantastiskt roligt att jag är med i toppen av EM trots att jag inte kört mer än en shakedown sedan förra säsongen. Det lovar gott inför Most, menar Johansson.

Senaste nytt