Thed Björk är redo för STCC 2009

Postat av Johan Meissner kl 19:25

me_flash09_023

Thed Björk är tillbaka i toppen av STCC med Flash Engineering! På lördag drar årets säsong igång och Björk har laddat upp med långlopp i Tjeckien.
– Det var riktigt skönt att få upp farten i kroppen! I och med långlopp så får man väldigt mycket körning och det tar jag med mig till Mantorp på lördag, säger Björk.

Men det är inte bara på banan som Björk laddar upp inför premiären. På onsdag träffar han sin mentala coach.
– Det är min viktigaste förberedelse inför helgen! Då lägger vi grunden för hela helgen och lägger upp målbilden, säger Björk.

Testsäsongen är över och på lördag blir det skarpt läge för första gången i år. Det är mycket som är nytt, två korta tävlingar istället för en lång och ett helt nytt däcksfabrikat.
– Det är mycket som som är nytt! Men det viktigaste jobbet är redan gjort och det är allt arbete med vår ingenjör Toby Phillips under testsäsongen, säger Björk.

Phillips återvände till teamet förra året och var en mycket viktig del i Flash Engineerings SM-guld. Björk och Phillips har redan arbetat många timmar tillsammans inför årets säsong.
– Det fungerar mycket bra, Toby är extremt duktig! Vi har arbetat fram ett sätt som gör att vi kommer kunna anpassa oss till de nya situationer som kommer att uppkomma i år med de nya däcken och formatet, säger Björk.

Det är mindre än en vecka kvar till årets STCC-säsong drar igång. Försäsongen har varit extremt tät och det har bara skiljt tusendelar mellan förarna och teamen.
– Jag är övertygad om att vi har en fantastisk säsong framför oss! Jag och Janne kommer att hålla oss stabilt i toppen, precis som vi har gjort under försäsongen. Siktet inför helgen är att kvala in i topp fyra och sluta på pallen i båda tävlingarna, avslutar Björk.

me_flashknutan086

Senaste nytt