Flash Engineering siktar på fortsatt ledning

Postat av Johan Meissner kl 09:47

flash0109me008

Årets tredje och fjärde STCC-deltävling stundar i helgen på Gelleråsen. Flash Engineering tog ledningen i teammästerskapet och säkrade 100.000 kronor i prispengar under förra tävlingen.
– Vi kommer beväpnade till tänderna med extra tester för att behålla ledningen och säkra 100.000 igen, säger Jan ”Flash” Nilsson.

Under de två veckorna sedan premiären på Mantorp har Flash Engineering haft ett intensivt testprogram.
– Det är väldigt bra att ha ett hårt testprogram mellan tävlingarna, det är lättare att åka fort eftersom vi håller ett sådant högt tempo hela tiden, menar Thed Björk.

Efter succéinledningen på Mantorp så är både Björk och ”Flash” tyngda med straffvikt på 50 och 30 kilo respektive.
– Vi har lärt oss mycket under testerna hur Yokohama-däcken uppför sig med extravikten. Men det är svårt att sia om hur det ska gå individuellt i varje tävling för oss, den enda som sagt att han ska vinna i helgen är Göransson och som det brukar funka i STCC så lär han inte göra det, säger ”Flash”.

Både Björk och ”Flash” har bra tidigare resultat på Gelleråsen. Senast STCC testade här var de båda Flash Engineering-bilarna snabbast.
– Jag känner mig trygg när jag kommer till Gelleråsen, jag har vunnit många tävlingar här och vi har lagt många testvarv här, säger Björk.

Även om årets STCC-säsong är nerkortad till nio tävlingshelger så har antalet tävlingsheat ökat från elva till 18 och jämnhet är viktigare än någonsin.
– Man får alltid kriga om platserna i STCC, men i år är det viktigare än någonsin att plocka poäng konstant. Den som håller sig i topp fem hela säsongen vinner mästerskapet, avslutar ”Flash”.

Senaste nytt