Flash Engineering laddar med tredagarstest

Postat av Johan Meissner kl 19:01

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kb96M_ebaqc[/youtube]

Trots dubbla pallplatser, 100.000 kronor i prispengar och ledning i teammästerskapet så laddar Flash Engineering med extra tester! I veckan genomförde stallet tre dagars testande på bland annat Gelleråsen.
– Vi har bockat av en lång lista på testet och bland annat kört flertalet tävlingssimuleringar, allt för att vara redo för fortsättningen av STCC 2009, säger Jan ”Flash” Nilsson.

Under slutet av sista testdagen drog en stor regnskur in över banan, något som gav stallet och framförallt Thed Björk viktiga erfarenheter.
– Det är inte ofta man längtar efter regn, men då jag inte kört BMW:n i regn förut så var det oerhört värdefullt när dropparna började ösa ner, säger Björk.

Nästkommande STCC-tävling körs på Gelleråsen nästa helg. Björk bär 50 kilos straffvikt till tävlingen och ”Flash” bär 30 kilo.
– Vi ligger bra till med inställningar för att fortsätta där vi avslutade på Mantorp, det vill säga topp tre, säger ”Flash”.

Björk hade en stenhård fight om ledningen på Mantorp som dock hindrades av överhettade däck i slutskedet av tävlingen.
– Vi har arbetat hårt med inställningarna för tävlingsdistans och jag trivs mycket bra med bilen som den är efter våra tester. Vi har en mycket spännande tävlingshelg framför oss, säger Björk.

Senaste nytt