Jan ”Flash” Nilsson är först till 31 segrar!

Postat av Johan Meissner kl 17:28

flashvinst

Jan ”Flash” Nilsson höll sitt löfte och plockade sin 31:a seger! Tre snygga omkörningar gav en ohotad ledning över mållinjen.
– En av de bästa segrarna i min karriär! Det såg enkelt ut och det var det. Det var lätt att göra omkörningar och jag gjorde inte ett enda misstag på 19 varv, säger ”Flash”.

”Flash” startade fyra och tog en placering direkt i starten. Sedan plockade han två platser till med två bestämda omkörningar.
– Jag är mycket nöjd med min omkörning när jag tog ledningen! Jag körde om där ingen annan vågade köra om på den nya och hala asfalten, säger ”Flash”.

Desto värre gick det för Thed Björk som kraschade efter kontakt med Richard Göransson. Björk gick av banan i den snabbaste kurvan på banan och slog i muren hårt.
– Det var en riktigt hård smäll och det gjorde ont, säger en besviken Björk efter tävlingen.

Trots kraschen behåller Björk ledningen i mästerskapet på 43 poäng med samma lucka, sex poäng, ner till tvåan tack vare hans stabila insats i den första tävlingen.

”Flash” klättrar till fjärde plats i mästerskapet i och med sin stabila insats idag.
– Jag sa ju att jag skulle klättra i mästerskapet, väldigt skönt och extremt motiverande inför nästa tävling, säger ”Flash”.

Nästa tävling körs på Falkenberg-banan om två veckor. En tävling där Björk utlovar revansch.
– Det blir mycket arbete, men jag vet att grabbarna klarar att reparera bilen innan dess. Då kommer jag igen, det kan ni lita på, säger Björk.

1 Jan ”Flash” Nilsson BMW 320si 19 varv
2 Robin Rudholm BMW 320si +3.128
3 Robert Dahlgren Volvo C30 +5.235

Senaste nytt