Ny bil för Björk efter kraschen på Knutstorp

Postat av Johan Meissner kl 08:54

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bBSeVKiTYUs[/youtube]

Kraschen i 160 km/h i Knutstorps snabbaste kurva gav Thed Björk en spricka i skulderbladet och totalförstörde hans BMW. Men bara två dagar senare står en ny BMW 320si hos Flash Engineering.
– Det är en helt underbar syn, det är bara Joe Labero och Flash Engineering som kan göra något sådant, säger Björk.

På lördagsnatten tog Flash Engineering beslutet att det inte fanns tid nog att reparera skadorna inför Falkenberg om två veckor. Istället inhandlades reservdelar och chassie som sattes ihop till en helt ny bil.

– Givetvis var detta inte vad vi hoppades på, men nu handlar allt om att säkra material för Björk så han kan försvara sin mästerskapsledning på Falkenberg, säger stallchef Johan Kvick.

Inom ett par dagar ska det första testet köras med den nya bilen och Björk är förväntasfull.

– Just nu är jag väldigt stel, men ändå fruktansvärt revanschsugen! Det ska bli skönt att komma igång så snabbt efter en så stor krasch, säger Björk.

Trots kraschen håller Björk sin mästerskapsledning på sex poäng, samtidigt som stallkollega Jan ”Flash” Nilsson klättrade till fjärde plats i mästerskapet och Flash Engineering fortsätter i ledningen av teammästerskapet.

– Tävlingen på Falkenberg kommer att tillhöra Flash Engineering! Även att kraschen var tråkig så var det väldigt kul att se ”Flash” ta över stafettpinnen och vinna! De andra kommer att få ducka för oss i Falkenberg, säger Björk.

Racehelg 4 Knutstorp

Senaste nytt