Thed Björk: ”De får slåss så plockar jag poäng”

Postat av Johan Meissner kl 12:12

bjork_t0309tw150

Medan ordkriget rasar inför STCC-tävlingen på Knutstorp så siktar mästerskapsledande Thed Björk på att hålla sig borta från den fighten och istället fokusera sig på fortsatt poängskörd.
– Vi har många heta förare som är galna efter seger, de får slåss så plockar jag poäng! Jag kommer att lura i vassen bakom dem hela tiden i helgen, säger Björk.

I helgen kör Björk med maximal straffvikt, 60 kilo, då han leder mästerskapet. Under föregående tävling i Göteborg hade Björk bara fem kilo mindre i straffvikt, 55 kilo, men lyckades ändå ta en andraplats och dryga ut ledningen.
– Det kommer inte bli lika enkelt på Knutstorp då alla kan den här banan utan och innan. Jag siktar på att hålla mig runt tredje, fjärde plats, säger Björk.

Björks starka inledning av årets mästerskap, där han i snitt har plockat 12 poäng per helg, har givit Flash Engineering-föraren en ledning på sex poäng.
– Visst kommer det bli svårt att hålla uppe det snittet på Knutstorp, men det är inte omöjligt! Det har varit väldigt hård racing hittills i år, plötsligt smäller det och då är jag där direkt, säger Björk.

Senaste nytt