Statistiken talar för ”Flash” på Falkenberg

Postat av Johan Meissner kl 16:34

nilsson_j0904pb09021

Jan ”Flash” Nilsson är den förare som vunnit flest race i STCC.
Han är också den mest segerrike på Falkenberg.
18 pallplatser och tio segrar.
– En snabb analys är väl att jag trivs på banan, säger ”Flash”.

Han kallas ”Kungen av Falkenberg” och i helgen har han sällskap i teamet av en annan kung, Carl XVI Gustaf. ”Flash” är het inför den femte STCC-deltävlingen i år. Han vann senast på Ring Knutstorp, utökade sitt segerrekord i STCC totalt och kommer nu till en bana där han överlägset toppar segerstatistiken. Tio segrar är sex fler än näst mest segerrika Fredrik Ekblom. Utöver det fem andraplatser och tre tredjeplatser.
– Falkenberg är Sveriges snabbaste bana och har en internationell karaktär. Det gillar jag, så mycket kan man väl säga.

Men förhoppningarna grusas inför lördagen. Testet igår gav inte det resultat som Flash hoppats på. En 14:e tid och tekniska problem som enligt uppgift ännu inte är identifierade.
– Vi jobbar på det, jag har Sveriges bästa mekaniker och ingenjörer så jag hoppas att vi ska hitta det. Men det är klart att man hade kunnat ha en bättre känsla i kroppen just nu, man är aldrig snabbare än sitt senaste varv, säger Flash.

Hans tio segrar på Falkenberg har alla kommit för Volvoteamet. Under testet i torsdag var det just Volvo som toppade, etta och tvåa.
– Som det ser ut nu så blir det väldigt svårt att slå Volvo, de ser väldigt starka ut. Men vi ska göra allt vi kan för att lyckas, självklart siktar jag på en ny seger.

Segerstatistik, STCC-race på Falkenberg:
Jan Nilsson, 10 segrar
Fredrik Ekblom, 4 segrar
Carl Rosenblad, 4 segrar
Richard Göransson, 3 segrar
Thed Björk, 2 segrar
Pontus Mörth, 2 segrar

Senaste nytt