Thed Björk är för snabb för att vinna

Postat av Johan Meissner kl 13:01

bjork_t0905falktw088

Flash Engineering-föraren Thed Björk leder STCC och har gjort så sedan årets andra tävling. Björks stallkollega Jan ”Flash” Nilsson konstaterar att Björk är för snabb att vinna.
–I och med viktsystemet i STCC så är Björk för snabb för att vinna tävlingar! Han bemästrar straffvikten på ett fantastiskt sätt, men vikten är hela tiden lite för mycket för att ta en seger, säger ”Flash”.

Björks första del av säsongen har varit ett under av jämnhet trots den våldsamma smällen på Knutstorp som tvingade Flash Engineering att bygga en ny bil.
–Det har varit en bra första hälft av säsongen! Jag är dock fortfarande irriterad över kraschen, men det är något jag har vänt till motivation inför slutspurten, säger Björk.

Trots att första segern för året väntar imponerar Björks snittresultat, Flash Engineering-föraren har i snitt kört i mål som trea under årets tio första tävlingar.
–Jag trivs med bilen oavsett vilken vikt den har och jag har hittat riktigt bra inställningar tillsammans med min ingenjör Toby Phillips, säger Björk.

Björks bil har med straffvikt vägt i snitt 1220 kilo under varje tävling. Det är att jämföra med mästerskapstvåan Tommy Rustad vars bil har vägt 1185 kilo per tävling, hela 35 kilo mindre.

I helgen ska Björks bil väga 1220, överlägset tyngst av alla.
–Jag har en bra känsla inför helgen, speciellt efter min seger i Tjeckien! Siktet är inställt på att fortsätta plocka poäng och att tillsammans med Janne säkra seger i teammästerskapet och kamma hem 100.000 kronor! säger Björk.

Senaste nytt