Thed Björk fortsätter att plocka viktiga poäng

Postat av Johan Meissner kl 16:32

Racehelg 5 Falkenberg

Trots en avåkning lyckades Thed Björk ta ytterligare en fjärdeplats i helgens andra STCC-tävling på Gelleråsen.
–Jag är väldigt missnöjd, jag tog in på andraplatsen när jag gjorde ett misstag. Men det var skönt att jag kunde ta mig upp igen och säkra viktiga poäng, säger Björk.

Björk drygar ut ledningen i förarmästerskapet från två poäng innan Gelleråsen, till åtta poäng efteråt.
–Det är jag nöjd med! Det känns oerhört sporrande inför de tre avslutande tävlingarna, säger Björk.

Segern från första tävlingen byttes mot en åttondeplats i den andra tävlingen för Jan ”Flash” Nilsson. Flash Engineering-föraren blev bestraffad med en ”drive through” för tjuvstart och tappade många platser.

–De sa över radion att: ”Vi är inte säkra på om Janne har gjort fel, men ta in honom för säkerhets skull.” Det ska bli minst sagt kul att se bilderna på detta efteråt, jag håller definitivt inte med om beslutet, säger ”Flash”.

Nästa STCC-tävling körs på Våler-banan i Norge om två veckor!

1 Robert Dahlgren Volvo C30 17 varv
2 Mattias Andersson Alfa Romeo 156 +2.185
3 Robin Rudholm BMW 320si +2.815
4 Thed Björk BMW 320si +6.057

8 Jan Nilsson BMW 320si +17.301

Senaste nytt