Björk avkörd i ledning av Dahlgren

Postat av Johan Meissner kl 16:59

robthed005

Dagens andra STCC-tävling på Knutstorp avslutades med en besk eftersmak. Mästerskapsledande Thed Björk blev avkörd i ledning på det näst sista varvet av Volvo-stallets Robert Dahlgren.
–Volvo-stallet försökte idag, men jag kommer ändå ta titeln på Mantorp, sa en arg Björk efter tävlingen.

Björk startade sjua, men gjorde en snygg uppkörning och tog över ledningen strax efter tävlingens mitt. Med ett och ett halvt varv kvar gjorde bakomvarande Dahlgren en kamikazemanöver och körde rätt in i sidan på Björk.
–Det är ju förbjudet i EU med avrättningar, men det här var ju ganska nära, sa ”Flash”.

Dahlgren hade så hög fart att han körde rakt in i däcksmuren och blev stående. Björk kunde med en skadad bil ta sig upp på banan igen, men var hjälplöst efter och slutade 12:a.

Inte heller Jan ”Flash” Nilsson tog några poäng då han blev avtryckt i första kurvan och fick parkera efter närkontakt med däcksmuren.
–Det var en kaotisk start, sen vet jag inte vad som hände. Jag såg en Volvo som tryckte av en BMW rätt in i sidan på mig, sa ”Flash”.

Trots Volvo-stallets torpedering så utökade Björk ledningen i mästerskapet med en poäng över Rustad och leder nu med sju poäng. Den minst sagt spännande avslutningen på mästerskapet sker om två veckor på Mantorp Park.

1 Johan Stureson Peugeot 308 19 varv
2 Patrik Olsson +1.228
3 Tomas Engström +2.240

12 Thed Björk +11.518
DNF Jan Nilsson

Senaste nytt