Jan ”Flash” Nilsson kommenterar helgen

Postat av Johan Meissner kl 12:29

Hej vänner!

Det har väl inte gått förbi någon vad som har hänt i helgen. Vi på Flash Engineering var väldigt glada efter första tävlingen där vi slutade tvåa och trea.

Andra tävlingen slutade tyvärr med att nästan alla toppbilar kraschade i första kurvan: Tommy Rustad, Robin Rudholm, jag och Richard Göransson.

Jag hade ingen aning om vad som hände, helt plötsligt så satt jag i räcket. Men, det är trångt i första kurvan och saker händer lätt. Dock blev Tommy Rustad dömd som vållande till olyckan.

På det näst sista varvet kördes Thed Björk på av Robert Dahlgren. Volvo-föraren har hittills fått STCC:s hårdaste straff någonsin för tilltaget.

STCC AB tittar även på en teambestraffning på grund av den situation som Dahlgren och Björk var i mästerskapet, att manövern skulle vara osportsligt gynnande för Polestar Racing i mästerskapet.

Flash Engineering la även först in en protest mot Polestar Racing, vår första någonsin. Men efter överläggning med teamchef Johan Kvick så drog vi tillbaka protesten.

Likt hockeyspelare som skakar med huvudet vid en utvisning är vi inte alltid överens med domarna om domslut, mot oss eller andra. Men, vi har valt, sedan Flash Engineerings start att om det inte är ett väldigt uppenbart regelbrott inte lämna in protester, utan att låta domarna göra sitt jobb. Bra eller dåligt vet vi inte, men så gör vi.

Idag är det måndag och solen skiner. Vi ser verkligen fram emot finalen där vi ska knyta ihop säcken och Thed ska vinna mästerskapet. Vi är mycket medvetna att WestCoast Racing kommer att göra allt i deras makt för att försöka slå oss i teammästerskapet.

Vi är ett positivt team som alltid fokuserar på det positiva. Vi har redan glömt och gått vidare från Knutstorp. Nu lägger vi all fokus på finalen.

Avslutningsvis: Alla vet att män lagar mat bättre än kvinnor och Kenny Bräck ska, med viss assistans av mig, i kväll förklara för våra fruar Anita och René hur en riktig romantisk middag ska se ut.

Missa inte Tinas cookalong klockan 20.00 i TV4! Gäst är Kenny Bräck och de gamla rockpolarna Magnus Bäcklund och jag själv.

Med vänliga hälsningar,
Jan ”Flash” Nilsson

Senaste nytt