Tegelby kör Flash Engineerings tredjebil

Postat av Johan Meissner kl 14:59

DSC_0282

Teamet har sikte på en dubbel i STCC.
Då anmäler Flash Engineering ytterligare en bil till finalen.
Tobias Tegelby tar på sig rollen som STCC:s ”Dark Horse” till helgen.

Spekulationerna snurrar vilt inför årets STCC-final. Mästerskapet är helt öppet efter den turbulenta deltävlingen på Ring Knutstorp. Thed Björk går mot sin första seger för säsongen och kan skaffa sig 19-poängs försprång inför finalen. Då gör Polestar Racing-föraren Robert Dahlgren ett omkörningsförsök som bromsar försprånget till blott nio poäng i förarmästerskapet och fem i Teammästerskapet inför helgens final.

Som bränsle på elden har Flash Engineering nu i det tysta anmält ytterligare en bil till finalen.  Det är Tobias Tegelby som tidigare varit framgångsrik i STCC:s privatförarcup.
– Jag fick frågan om jag ville hyra bilen till finalen och tackade ja. Vi är sugna på att köpa den för att köra nästa år och då blev det här en bra möjlighet att testa, säger Tegelby som är medveten om hur signalerna kan tolkas och tar det med ro.
– Jag är inte inhyrd på något sätt och tror inte att jag ska kunna komma in och ställa till det på något sätt. Jag förstår hur laddad situationen är och jag vet att jag lär ha ögonen på mig.

På Flash Engineering dementerar man spekulationerna om att det skulle handla om en inhyrd förare.
– Vi har hyrt ut bilen, mer än så vill vi inte säga om den saken, säger Flash Engineerings Teamchef Johan Kvick.

Flash Engineering har hållit en låg profil sedan dramatiken på Ring Knutstorp senast och det är till sist ”Flash” själv som väljer att kommentera spekulationerna om Tegelby.
– Vi står för sportslighet och om det här tolkas som att vi anlitat en hjälpryttare får det väl göra det. Vi kommer för att vinna på Mantorp Park, Volvo kan försöka stoppa oss igen, men de kommer inte att lyckas.

Källa: STCC.se

Senaste nytt