Thed Björk: ”Finalen är min”

Postat av Johan Meissner kl 08:57

Racehelg 5 Falkenberg

En skälvande tävlingshelg återstår av STCC 2009. Thed Björk ska göra den till sin egen.
–Jag har varit i ledning nästan hela säsongen, något som varken finalen eller Tommy Rustad ska ändra på. Finalen är min, säger Björk.

Under föregående tävling var Björk på väg att säkra titeln och ta sin första seger innan Volvo-föraren Robert Dahlgren körde på honom.
–Jag var otroligt besviken efter Knutstorp. Ett och ett halvt varv till och vi hade haft en i stort sett ointaglig ledning i båda mästerskapen, säger Björk.

Nu har besvikelsen och ilskan omvandlats till tändvätska inför finalen.
–Det har varit oerhört svårt att ladda om, men det gått över helt nu. Jag har aldrig någonsin varit så fokuserad som jag är nu, säger Björk.

Björk leder med nio poäng över Volvo-föraren Rustad och det finns 20 poäng kvar att köra om. Uppgiften blir inte enkel då Björk ännu en gång har tyngst bil i startfältet, Rustad är nära 50 kilo lättare.
–Jag är inte det minsta orolig, på Knutstorp hade jag tio kilo mer och kvalade tvåa. Bilen är perfekt inställd, säger Björk.

Den andra fighten som Björk ger sig in i på Mantorp är den om teammästerskapet tillsammans med stallkamrat Jan ”Flash” Nilsson. Flash Engineering leder med fem poäng över WestCoast Racing.
–Nu har vi en stor chans att plocka hem dubbeln. Där ligger vårt gemensamma mål för helgen. Jag och Janne kommer inte att ge någon en lugn stund ute på banan, säger Björk.

Senaste nytt