Flash Engineering rekordsatsar 2010

Postat av Johan Meissner kl 22:42

Flash Engineering presenterar en rekordsatsning inför säsongen 2010. Nyheterna är många: Uppgraderade BMW-bilar, trebilssatsning i Carrera Cup, nya starka samarbetspartners, expansion utomlands, med mera.
– Årets satsning är av sällan skådat slag och jag känner mig mycket motiverad inför årets säsong, säger Jan ”Flash” Nilsson.

Jan ”Flash” Nilsson och Thed Björk jagar tillsammans nya titlar i STCC och Skandinaviska Cupen med två uppgraderade och omdesignade BMW 320si 2010.
– Revanschlusten brinner i både mig och ”Flash” inför årets säsong. Den satsningen vi har i ryggen i år fyller mig med förtroende och motivation, säger Björk.

BMW-bilarna är ombyggda till 2010 specifikation och fler tekniska nyheter är att vänta under säsongens gång.
– Vi var med i utvecklingen av stötdämparna som sitter på alla S2000 BMW-bilar idag. Utvecklingsarbetet fortsätter hos oss, men på två helt nya områden. De nya förändringarna kan bli standard hos BMW Motorsport om vi lyckas lika bra som förra gången, säger ”Flash”.

Flash Engineering siktar på internationell expansion under 2010. Planer finns på att delta i både ETCC, EM för standardvagnar, och DTC, den danska motsvarigheten till STCC.
– I förra veckan ändrades kalendern för ETCC vilket möjliggör deltagande för oss. Vi håller just nu på att förhandla om att köra full säsong, säger ”Flash”.

Förutom STCC satsar Flash Engineering hårt på Carrera Cup Scandinavia. Prins Carl Philip inleder sitt tredje år med nya målsättningar.
– Det är med tillförsikt jag ser fram emot årets säsong. Nu har jag två säsonger i ryggen och vi har flyttat fram målsättningen till topp tolv, säger Prins Carl Philip som slutade på 15:e plats av 35 förare förra året.

Flash Engineering expanderar med ytterligare två bilar i Carrera Cup Scandinavia. Norrmannen Roar Lindland kommer att köra en av Porscharna.
– Det känns extremt bra att samarbeta med Flash Engineering. Nu har jag perfekta förutsättningar inför årets säsong. Målsättningen är topp tio, säger Lindland.

JTCC-mästaren Linus Ohlsson tar steget upp till Carrera Cup Scandinavia tillsammans med Flash Engineering.
– Att gå till Carrera Cup är ett utmärkt steg för mig i min karriär, speciellt med Flash Engineering. Min målsättning för året är blygsam, jag ska framförallt lära mig, säger Ohlsson.

I STCC 2009 slutade Thed Björk på andra plats i mästerskapet, på samma poäng som mästaren, och Jan ”Flash” Nilsson slutade på sjätte plats.
– Förra årets säsong fungerar som bästa sortens tändvätska för oss båda! Vi vet att farten finns i bilarna, nu är de dessutom uppgraderade och vår målsättning är fast satt på att ta två medaljer i mästerskapet, säger Björk.

Flash Engineering trotsar finanskrisen

Flash Engineering kommer stärkta till säsongen 2010 med tre nya samarbetspartners och förnyat samarbete med ett stort antal partners.
– Vi har ett mycket starkt gäng med partners som samarbetar med oss i år. Flera av satsningarna är mångåriga vilket stärker hela stallet och gör att vi kan arbeta långsiktigt, säger ”Flash”.

Telia återvänder som samarbetspartner till stallet. Flash Engineering och Telia har tidigare samarbetat framgångsrikt mellan åren 2001 och 2004.
– Vi ser samarbetet som plattform för riktigt spännande och intressanta relationsaktiviteter mot framförallt våra företagskunder och strategiska partners och vi ser fram emot en spännande säsong tillsammans, säger Josefin Lundmark, marknadsdirektör, Telia Mobility Sverige.

En helt ny samarbetspartner är postorderföretaget Ginza som tar steget till motorsport som marknadsföringsplattform med Flash Engineering,
– Vi ser Flash Engineering som en ny och spännande samarbetspartner, som kan erbjuda Ginzas kunder ett mervärde i fart och fläkt samt attraktiva evenemang. Vi tror oss med detta att nå en ny målgrupp samt hitta nya möjligheter för vår försäljning, säger Hans Haraldsson, VD för Ginza.

Det världsledande tankrederiet Stena Bulk inledde ett mindre samarbete med Flash Engineering under säsongen 2009. Till årets säsong tar företaget steget fullt ut.
– Att samarbeta med Flash Engineering är helrätt för oss. Teknik, fart, utveckling och miljötänk är bara några nyckelord hos Flash Engineering som stämmer väl överens med oss. Dessutom arbetar vi inom energisektorn där våra kunder, de stora oljebolagen, alltid haft ett stort engagemang inom motorsporten, säger Ulf Ryder, VD för Stena Bulk.

Hydraulikföretaget Olsbergs förnyar samarbetet och går in på sitt femte framgångsrika år med Flash Engineering.
– Samarbetet med Flash Engineering och alla i personalen fungerar mycket bra. Det är ett trevligt team med en bra stämning och det är alltid nära till ett gott skratt. Vi ser fram emot en ny och spännande säsong tillsammans, säger Göran Henriksson, VD för Olsbergs.

IT- och managementkonsultbolaget HiQ började samarbeta med Flash Engineering 2008 och går mot säsongen 2010 med fortsatt styrka.
– HiQ:s tema ”Speed, spirit and brains” stämmer väldigt bra överens med Flash Engineering. Vi är mycket glada över att fortsätta samarbetet både med Flash Engineering och som huvudpartner för Carrera Cup Scandinavia med full styrka, säger Lars Stugemo, VD för HiQ.

Service- och bilreservdelsföretaget AutoExperten förnyar ett framgångsrikt samarbete som inleddes 2005.
– STCC är medial kungaklass i svensk motorsport och Flash Engineering är kungen i klassen. Vi har jobbat tillsammans sedan 2005 och varje år har Flash Engineering lyckats överträffa förväntningarna på medial genomslagskraft. Huvuddelen av AutoExpertens kunder är motorintresserade konsumenter och/eller professionella bilmekaniker med ett grundmurat motorsportsintresse vilket ger den bilintresserade organisationen runt AutoExperten en unik möjlighet att förena nytta med nöje, säger Ted Öqvist, VD för AutoExperten.

Castrol samarbetar med Flash Engineering och fortsätter att under säsongen 2010, bland annat, förse stallet med smörjmedel.
– Samarbete med ledande racingteam som Flash Engineering är en vital och väsentlig del av vår affärsstrategi. Vi är mycket nöjda med att fortsätta samarbetet med Flash Engineering, säger Anders Nilsson, Sales & Operations Manager för Castrol Nordics & Baltics.

Information om Flash Engineering

Flash Engineering är ett av de mest framgångsrika racingstallen i Skandinavien. Stallet, som har 10 heltidsanställda, startades 2000 och har sedan dess tagit sex titlar, 59 segrar och 151 pallplatser. Förutom satsningen i STCC driver stallet Porsche Carrera Cup Scandinavia och är officiell återförsäljare för Porsche Motorsport i Skandinavien.

https://www.flashengineering.se

Information om Telia

Telia tillhandahåller telekommunikationstjänster i Norden och Baltikum, på tillväxtmarknader i Eurasien, inklusive Ryssland och Turkiet, samt i Spanien. Telia erbjuder tjänster som hjälper människor och företag att kommunicera på ett enkelt, effektivt och miljövänligt sätt.

http://www.telia.se

Information om Ginza

Ginza är Sveriges ledande postorderföretag för musik, film och spel. Sedan 40 år tillbaka  säljer Ginza ett brett sortiment till rimliga priser, med kunden i centrum.

http://www.ginza.se

Information om Stena Bulk

Med nio kontor i åtta länder är Stena Bulk ett av världens ledande tankrederier. Genom bland annat en egen designavdelning levereras nyskapande lösningar för kundernas behov av transport och logistik. Företaget har en kontrollerad flotta på runt 70 tankfartyg och är aktivt inom alla delar av tankmarknaden. Stena Bulk har även marknadsförings- och driftsansvar för hela börsnoterade Concordia Maritimes flotta. Stena Bulk är en del av Stena Sfären som har drygt 18 800 anställda och en omsättning på 56 miljarder SEK.

http://www.stenabulk.com

Information om Olsbergs

Företagsgruppen Olsbergs är världsledande inom området elektrohydrauliska styrsystem avsedda för bland annat lastbilsmonterade kranar. Bakom framgången ligger en mångårig och målmedveten satsning på utveckling av såväl produkterna som den miljö de produceras i.

http://www.olsbergs.se

Information om HiQ

HiQ är ett IT- och managementkonsultbolag – specialiserat på kommunikation och mjukvaruutveckling. Med Nordiskt hjärta, och som renodlat konsultbolag, behärskar företaget tekniken och hur dess kunder tjänar pengar på den. För fjärde året i rad toppar HiQ VA:s rankning av Sveriges bästa IT-konsulter. Idag har HiQ 1 000 medarbetare, på 10 kontor i fyra länder, som levererar resultat till kunder – varje dag.

http://www.hiq.se

Information om AutoExperten

AutoExperten är en rikstäckande kedja med nära 70 butiker och 300 verkstäder, och har en webbutik där kunder kan beställa reservdelar dygnet runt. AutoExpertens verkstäder servar alla typer av bilar, med bibehållen nybilsgaranti – precis som hos märkesverkstäderna.

http://www.autoexperten.se

Information om Castrol

Castrol är vida känt som världens ledande specialist för smörjmedel. Företaget grundandes 1899 och arbetar aktivt inom många områden, bland annat motorsport.

http://www.castrol.com

Information om STCC

STCC står för Swedish Touring Car Championship, eller SM för standardvagnsracing. Här tävlar man med specialbyggda och trimmade standardbilar, till exempel BMW 320, Volvo C30, med flera. Bilarna ger ungefär 300 hästkrafter och är ombyggda för att prestera maximalt på bana med burbåge, vingar, med mera. Tillåtna drivmedel är miljöcertifierad akrylatbensin, bio-gas, diesel och etanol.

Mästerskapet går över nio tävlingshelger i Sverige och Danmark. Genomsnittligt lockar STCC cirka 15 000 personer på plats per tävling. Fyra av tävlingarna är gemensamma med Scandinavian Touring Car Cup där STCC kör tillsammans med den Danska motsvarigheten DTC (Danish Touring Car Championship).

http://www.stcc.se

Information om Carrera Cup Scandinavia

Carrera Cup Scandinavia är ett mästerskap av så kallad entypsracing. Man tävlar uteslutande med en bilmodell: Porsche 911 GT3 Cup. Bilen är baserad på gatmodellen av Porsche 911 GT3, men med vissa modifieringar. Motorn, sex-cylindring av boxertyp, producerar cirka 420 hästkrafter och går på miljöcertifierad akrylatbensin.

Carrera Cup-konceptet togs fram av Porsche Tyskland och körs framgångsrikt i flertalet länder runt om i världen. Till säsongen 2009 tog Carrera Cup Scandinavia hem titeln som världens största Carrera Cup-mästerskap med 35 anmälda förare. Mästerskapet, som administreras av Flash Engineering, går över åtta tävlingshelger som supportserie till STCC.

http://www.carreracup.se

Senaste nytt