”Snickar-Matte” tävlar för Flash Engineering

Postat av Johan Meissner kl 16:08

Matte Karlsson, mer känd som ”Snickar-Matte” från Bygglov i TV4, kommer att köra för Flash Engineering i år.
– Jag känner mig trygg och säker när jag ger mig in i motorsportbranschen, Flash Engineering är en stor och bra organisation. Jag tror inte jag kan få en bättre start om jag ska vara ärlig, säger Karlsson.

Snickar-Matte kommer att köra GT3 Cup Challenge och finalen i Carrera Cup Scandinavia i år som en början på en tre-årssatsning.
– Målsättningen för mig är att först och främst att lära känna bilen och sedan självklart utvecklas som förare, säger Karlsson.

Jan ”Flash” Nilsson träffade Snickar-Matte under en inspelning av bygglov där planerna grundades för årets satsning.
– Det tog inte lång tid för oss att förstå att vi hade gemensamma intressen. Det känns grymt roligt att Flash Engineering får chansen att hjälpa Matte in i motorsporten. Han är en skön lirare som kommer att passa bra in i gänget, säger ”Flash”.

Snickar-Matte kommer att göra sin debut i GT3 Cup Challenge-premiären den 1-2 maj på Karlskoga.
– Tack vare mina fantastiska samarbetspartners så får jag äntligen chansen att köra Porsche och jag ser fram mot min första säsong, säger Karlsson.

Motorintresset har alltid varit stort för Snickar-Matte, som gjorde debut i motorsportsammanhang som 15-åring i folkrace.
– Det är många killars pojkdröm att få bli raceförare och så även min. Jag byggde min första bil redan som 20-åring, som jag körde några dragracetävlingar med. Men det har aldrig blivit mer än så, förrän nu, säger Karlsson.

Läs mer på: www.mattekarlsson.se

Fotograf: PAVEL MAIRA PHOTOGRAPHER

Senaste nytt