Flash Engineering kör full säsong i DTC

Postat av Johan Meissner kl 13:31


Flash Engineering utökar sin satsning och kommer att köra full säsong av den danska motsvarigheten till STCC: The Danish Touring Car Championship.
– Att köra DTC är en steg i vår internationella expansion. Vi kör alltid för seger och vår satsning i DTC är inget undantag, säger Jan ”Flash” Nilsson.

VD:n för den danska serien, Peter Elgaard (i bilden ovan), välkomnar Flash Engineering till DTC.
– Vi är mycket glada över att ett toppteam som Flash Engineering väljer att tävla i DTC och önskar dem lycka till i år, säger Elgaard.

DTC-säsongen startar tillsammans med STCC på Jyllandsringen i helgen. De två mästerskapen delar fyra av årets tävlingar, där även en skandinavisk cup hålls.
– Att tävla i båda mästerskapen ger många fördelar. Vi kommer att få en hel del körning på de danska banorna som även ingår i STCC, säger Thed Björk.

I DTC kommer Flash Engineering att stöta på hårt motstånd från bland andra tidigare Formel 1-föraren Jan Magnussen och Jason Watt.
– DTC har alltid haft hög klass och i år är inget undantag, det kommer att bli stenhårt i toppen här precis som i STCC, säger ”Flash”.

En av DTC-tävlingarna, Ring Djursland den 14/15:e augusti, krockar med STCC på Karlskoga-banan.
– Det blir en bra utmaning för oss. Ambitionen är att raskt bege oss ner under natten till Ring Djursland efter målgång i STCC och köra tävlingen där, säger ”Flash”.

Senaste nytt