Linus Ohlsson siktar högt inför Carrera Cup-premiär

Postat av Johan Meissner kl 21:58

Regerande JTCC-mästaren Linus Ohlsson gör debut i Carrera Cup Scandinavia för Flash Engineering i helgen på Jyllandsringen.
– Det ska bli riktigt spännande! Då försäsongen har gått så bra har jag höjt min målsättning inför premiären, säger Ohlsson.

Ohlsson har imponerat under försäsongen. 19-åringen var tredje snabbast i det officiella Carrera Cup-testet på Karlskoga-banan, bara halvsekunden från regerande mästare Jocke Mangs. Detta trots att han aldrig tidigare hade kört en Porsche 911 GT3 Cup.
– Det har fungerat bra, jag lär mig snabbt och bilen är riktigt rolig att köra, säger Ohlsson.

Ohlsson jobbade under testerna tillsammans med Flash Engineerings ingenjör Toby Phillips, som även har hand om Thed Björk i STCC.
– Toby är väldigt duktig och vi arbetade bra tillsammans. Vi gick igenom all data och kollade noggrant var jag kunde förbättra mig, säger Ohlsson.

Inte bara bilen är en ny upplevelse för Ohlsson, Jyllandsringen där Carrera Cup gör premiär i helgen, är helt ny för 19-åringen.
– Det är en väldigt teknisk bana, men sådana banor brukar passa mig bra, som till exempel banan i Göteborg där jag vann dubbelt förra året. Jag lär mig nya banor snabbt, säger Ohlsson.

Ohlsson kommer att stöta på tufft motstånd i Carrera Cup Scandinavia, men har målsättningen satt högt.
– Jag inser att det kommer bli riktigt hårt, det finns många väldigt snabba och erfarna förare i serien. Men jag känner mig stärkt efter testerna och hoppas kunna nosa på topp fem, säger Ohlsson.

Flash Engineerings ägare Jan ”Flash” Nilsson har följt 19-åringens framfart noggrant.
– Linus har anpassat sig väldigt snabbt till Porschen. Om han tar sig in i topp tio i premiären så är det mer än godkänt för hans erfarenhet och ålder, säger ”Flash”.

Senaste nytt