Thed Björk påkörd på första varvet – 12:a i mål

Postat av Johan Meissner kl 14:18

Thed Björk startade tvåa men korsade mållinjen som 12:e man efter att ha blivit påkörd av Mattias Andersson under det första varvet. Flash Engineering-föraren hade inte hunnit mer än tre kurvor när Andersson körde på honom och han snurrade.

Jan ”Flash” Nilsson gjorde en bra start från 16:e startruta och var uppe på en 10:e plats när han fick tvärbromsa för Björks snurrade bil. ”Flash” kunde inte undvika Björks bil, de båda slog ihop och skadade frontspoilern.

När de båda väl tagit sig upp på banan var de nere på 20:e plats. Björk plockade åtta bilar och slutade på 12:e plats medan ”Flash” slutade på 14:e plats. Positionerna de tog sig i mål på är startpositionerna till andra tävlingen.

Thed Björk – BMW 320si – 12:a

”Jag är fruktansvärt besviken. Andersson försökte köra om tre bilar i en kurva på första varvet och körde rakt in i min bakkofångare. Sedan fick jag jaga upp genom fältet så gott jag kunde med en skadad bil, men det var inte lätt. Till den andra tävlingen siktar jag på att ta mig upp så långt jag kan.”

Jan ”Flash” Nilsson – BMW 320si – 14:e

”Jag gjorde en bra start och hade plockat en 5-6 bilar när Björk plötsligt stod framför mig. Jag försökte undvika honom men blev påkörd av de bakom mig, vilket inte är så konstigt då de inte såg något. Efter smällen var bilen svårkörd. Min målsättning till andra tävlingen är att överleva det första varvet.”

Jyllandsringen – Race 1

1 Tommy Rustad Volvo C30
2 Jan Magnussen BMW 320si
3 Richard Göransson BMW 320si
4 Robert Dahlgren Volvo C30
5 Johan Stureson BMW 320si

12 Thed Björk BMW 320si
14 Jan ”Flash” Nilsson BMW 320si

Tidsschema STCC-premiär 2010

Söndag 25/4
11.50 – STCC/DTC – Warm up
12.10 – STCC/DTC – Kvalificering Q2
13.05 – Carrera Cup – Race 1
14.10 – STCC/DTC – Race 1
16.25 – Carrera Cup – Race 2
16.55 – STCC/DTC – Race 2

Senaste nytt