Tuff premiär för Roar Lindland

Postat av Johan Meissner kl 14:31

Roar Lindland hade en tuff debut för Flash Engineering under Carrera Cup Scandinavia-premiären på Jyllandsringen i Danmark. Norrmannen plockade en niondeplats och en elfteplats efter hårda fighter i båda tävlingarna.
– Det var en okej premiär, men jag är inte nöjd, säger Lindland.

Båda tävlingarna blev tuffa för Norrmannen som var inblandad i flera hårda fighter med ordentligt med plåtkontakt.
– Det var väldigt hårda fighter med mycket plåtkontakt som jag tyvärr förlorade på. Jag har väl lite samma känsla efter min premiär som Janne och Thed hade efter STCC-premiären, säger Lindland.

Jyllandsringen var likt för de flesta andra förarna en helt ny upplevelse för Lindland.
– Det är en väldigt svår bana och det var först i andra tävlingen som jag fick upp farten ordentligt. Men nu kan jag den till nästa gång vi kör där, säger Lindland.

Lindland kör i helgen, precis som sina teamkompisar Linus Ohlsson och Prins Carl Philip, GT3 Cup Challenge på Karlskoga-banan.
– Det blir tre raka helger med tävlingar, något som känns jättekul. Jag behöver så mycket tid som möjligt i bilen och samtidigt lära känna teamet, säger Lindland.

Nästa Carrera Cup Scandinavia-tävling går på Knutstorp i skåne om två veckor, en bana Lindland tävlat på en gång tidigare.
– Knutstorp kan jag bättre än vad jag kunde Jyllandsringen inför premiären, jag är övertygad om att det kommer att gå bättre där. Nu tar vi nya tag! säger Lindland.

Senaste nytt