Bengt Gustavsson har lämnat oss

Postat av Johan Meissner kl 10:24

Bengt Gustavsson eller G-son eller Mora-Bengt, kärt barn har många namn, har tyvärr lämnat oss alldeles för tidigt.

Bengt brann oerhört för racing och formelbilar och i slutet av åttiotalet var Bengt och hans team G-son Racing kungar. G-son Racing hade sina bilar i Camaro Cup med den alltid segrande Greger Kronegård, i Lady Cup med Annelie Vigh och Cattis Bohlin och det han alltid brann för: F3.

Han hade många förare i F3, men 1989 hade han mig och Monika Stråth som förare. 1989 till 1992 var de starka formelbilsåren och sista starka F3-åren i nationell racing.

Mycket av det kunde man skylla Mora Bengt för. Han förhandlade med TV och fick in svenska racing i TV3. Bengt var dessutom en av de första att starta VIP-buss med egen bar, med mera, med mera.

Bengt och hans fru Gabby spred glädje och värme runt sig på ett sätt som försvann när STCC kom in i bilden och allt blev på ett affärsmässigt allvar. Mitt hjärta klappar alltid för G-son Racing och Bengt och Gabby som för mig är den gamla goda tiden när motorsport var farligt och sex ofarligt :)

Trots att det som alltid är svårt att hålla kontakten när man får familj och jobbar vidare så har jag alltid tänkt på Bengt och hans team som jag fick möjligheten att få köra för.

Min telefon har gått varm från den dag det blev känt att Bengt lämnat oss från gamla vänner, ett tydligt tecken på vad Bengt betytt eller betyder för människor.

Mina tankar går till Bengts familj och Gabby. Och Janina. Bengt blev 64 år gammal. Minnesstund den 7 maj kl. 14:00 i Kopparbergs Kyrka i Falun.

/Jan ”Flash” Nilsson

Senaste nytt