Dubbel pallplats i GT Endurance för Flash Engineering

Postat av Johan Meissner kl 14:21

Det blev två pallplatser i det en timme långa GT Endurance-loppet på Karlskoga-banan för Flash Engineering. Prins Carl Philip höll ledningen mot slutet av tävlingen men blev tyvärr passerad då han var av banan kort i samband med en varvning.
– Det var givetvis tråkigt med avåkningen, men jag tycker det har fungerat bra i helgen totalt sett, säger Prins Carl Philip.

Prins Carl Philip bröt GT3 Cup Challenge-tävlingen tidigare under dagen då kopplingen gick sönder på hans Porsche 911 GT3 Cup.
– Stort tack till grabbarna i teamet som fick ihop bilen så snabbt inför långloppet. Bilen fungerade perfekt och jag är nöjd med tempot jag höll i den här tävlingen, säger Prins Carl Philip.

Linus Ohlsson och ”Snickar-Matte” Karlsson delade bil och körde i mål på tredje plats. Ohlsson körde den inledande stinten och hade ledningen i början av tävlingen.
– Det var jätteskönt med en pallplats, min första för året och Mattes första någonsin. Det gick bra under tävlingen, men jag hade lite problem med varvningarna, säger Ohlsson.

”Snickar-Matte” tog över med ungefär en halvtimme kvar av tävlingen och lyckades efter ett lite längre depåstopp ta sig förbi Danielsson Motorsport-bilen i kampen om tredjeplatsen.
– Verkligen en kul tävling! Roligt att igen få fightas om platserna och givetvis extra kul när man kan köra om också, säger Karlsson.

Nästa tävling för Prins Carl Philip och Linus Ohlsson blir på Knutstorp till helgen när Carrera Cup Scandinavia kör årets andra deltävling.

GT Endurance – Karlskoga

1 Magnus Öhman 49 varv
2 Carl Philip Bernadotte +2.462
3 Ohlsson/Karlsson +1:09.070
4 Danielsson/Bonnier +1 varv
5 Eriksson/Larsson +2 varv
6 Sveinung Tinnes Mork DNF

Senaste nytt