Flash Engineering analyserar motig säsongsinledning

Postat av Johan Meissner kl 11:48

Flash Engineering har haft en motig start av STCC-säsongen 2010. Krascher, taktikmissar och tekniska problem har avlöst varandra.
– Thed blev avkörd från fighten om ledningen i Danmark, problemet med min bil har varit som att leta efter en nål i en höstack och så gör vi det sämsta teambeslut någonsin under min långa karriär på Knutstorp, säger Jan ”Flash” Nilsson.

I fjol ledde Flash Engineering både förare och teammästerskap efter två tävlingar. I år ligger Björk sjua, ”Flash” 12:a och Flash Engineering sexa efter två tävlingar.
– Jag skulle vilja säga att vi har bättre förutsättningar i år för att slåss om titeln. Men för att vi ska kunna göra det måste vi ha lite stolpe in också och nu hoppas jag att vi har fått vår kvot av stolpe ut i år, säger ”Flash”.

Trots den tunga inledningen finns det ändå ljuspunkter, viktiga sådana. Inför Knutstorp tog Björk pole position, den första icke-Volvo pole position sedan 2008.
– Vi har fältets snabbaste bilar, ingen tvekan om detta. Jag var näst snabbast i kvalet på Jyllandsringen, vi hade båda bilarna i topp fyra på kvalet i Knutstorp. Nu ska vi omvandla det till resultat, säger Björk.

”Flash” har haft ett smygande problem med differentialen i hans BMW 320si. Efter hårt felsökningsarbete har problemet slutligen lösts.
– Felet har kommit smygande vilket har gjort det mycket svårt att hitta. Vi löste problemet precis innan kvalet på Knutstorp och direkt kvalade jag fyra, något som känns mycket tillfredsställande, säger ”Flash”.

I mästerskapet ligger Björk sjua på 29 poäng och har 47 poäng upp till ledande Robert Dahlgren. För att Björk ska ta sig ikapp måste han plocka ungefär fyra poäng mer per tävling.
– Vi har 14 deltävlingar kvar och med årets nya poängsystem så är det absolut inte omöjligt. Svårt är det definitivt, men sedan när blev STCC lätt? säger Björk.

Om lite mindre än två veckor körs nästa STCC-tävling på Karlskoga-banan, Flash Engineerings hemmabana.
– Vi ska köra ett test på banan på fredag. Vi kommer att vara redo och nu finns det inget annat än segrar och pallplatser. Vi ska slåss om båda mästerskapen och vi kommer att ta första steget mot detta på Karlskoga, avslutar ”Flash” bestämt.

Senaste nytt