Jan ”Flash” Nilssons 33:e STCC-seger är ett faktum

Postat av Johan Meissner kl 16:50

Jan ”Flash” Nilsson säkrade sin 33:e STCC-seger på Karlskoga-banan och utökade det totala segerrekordet i STCC. Den dubbla STCC-mästaren startade sexa men tog sig snabbt upp i ledning och kunde snabbt dra upp en lucka till bakomvarande.

Thed Björk vände helgens första mardrömstävling till succé i den här tävlingen. Från sista plats på startuppställningen till pallen och en tredjeplats.

Björk hade redan på första varvet plockat fyra bilar och fortsatte sedan med att plocka ytterligare nio bilar innan målflaggan föll.

Tack vare succékörningen från ”Flash” och Björks uppkörning säkrade Flash Engineering även segern i teammästerskapet för helgen. Nästa tävling körs om två veckor på Göteborg City Race Arena.

Jan ”Flash” Nilsson – BMW 320si – 1:a

”Jag kommer aldrig släppa ifrån mig rekordet. Göransson blev sist till 31, 32 och 33 segrar och han kommer att bli sist till 34 segrar. Idag var min plan att vara aggressiv i början av tävlingen, ta ledningen och dra upp en lucka. Det gick helt planenligt. Jag älskar att vinna, jag vet inte om alla känner till det. Men jag tror att de gör det nu.”

Thed Björk – BMW 320si – 3:a

”Lika besviken som jag var efter första tävlingen är jag glad efter den här. Omkörningarna gick lysande. Det var tuffa omkörningar, men jag har inga kompisar på banan mer än Janne. Nu tar vi med oss de här pallplatserna till Göteborg och fortsätter i samma stil.”

Karlskoga – Race 2 – Torr bana

1 Jan ”Flash” Nilsson BMW 320si 17 varv
2 Dick Sahlén SEAT Léon +2.570
3 Richard Göransson BMW 320si +3.220
4 Thed Björk BMW 320si +3.530
5 Mattias Andersson Alfa Romeo 156 +3.996

Uppdatering: Björk blev bestraffad med 0.5 sekunder, som flyttar honom till fjärde från tredje plats, efter tävlingen efter omkörningen av Göransson som domarna bedömde vara för hård.

Senaste nytt