Roar Lindland siktar på mer poäng i Göteborg

Postat av Johan Meissner kl 16:53

Roar Lindland siktar på att fortsätta öka poängskörden i helgens Carrera Cup-tävling i Göteborg.
– Det känns väldigt bra inför Göteborg, vi är på rätt väg nu, säger Lindland.

Norrmannen har konstant ökat antal bärgade poäng för varje tävlingshelg. 22 poäng i premiären, 23 poäng på Knutstorp och 36 poäng på Karlskoga.
– Det känns verkligen att jag förbättrar mig för varje tävling, både inställningsmässigt och min körning, säger Lindland.

Efter föregående tävling på Karlskoga-banan klättrade Lindland till åttonde plats i mästerskapet, en placering han inte är nöjd med.
– Jag är inte nöjd än, jag vill uppåt och känner att jag har kapacitet till det, säger Lindland.

Platsen för helgens tävling, stadsbanan i Göteborg, är utmanande och oförlåtande för misstag. Men Lindland trivs där.
– Jag gillar banan och trivs innanför räckena. Den är speciell då man måste åka med marginal, men ändå inte. Släpper man av för mycket går det för långsamt, men man måste ha full koncentration 100 % av tiden och helst ska man ha märken på backspeglarna från räckena när det går riktigt fort, säger Lindland.

Lindlands hittills bästa placering i år är en femteplats, en placering som norrmannen vill upprepa.
– Jag siktar på femte till åttondeplats i Göteborg, det känns realistiskt. Fast det blir tufft, speciellt eftersom kvalet är väldigt viktigt då det är svårt att köra om i Göteborg. Men arbetet med teamet och ingenjören blir bara bättre och bättre, så jag känner mig optimistisk inför helgens uppgift, säger Lindland.

Senaste nytt