Seger igen för Roar Lindland

Postat av Johan Meissner kl 11:10

Roar Lindland var överlägsen även i den andra tävlingen av GT3 Cup Challenge-premiären på Karlskoga-banan. Norrmannen vann med elva sekunder framför Peter Jervemyr.
– Det känns kanonbra, helgen kunde inte ha gått bättre. Jag hade tävlingen under kontroll, det var inga problem. Teamet har gjort ett fantastiskt arbete med bilen, säger Lindland.

”Snickar-Matte” Karlsson gjorde en stabil tävling och körde i mål som femma efter att ha startat sjua. Flash Engineering-debutanten hade en bra fight i början av tävlingen med bland annat Sveinung Tinnes Mork.
– Det var riktigt kul att vara med i fighter. Jag är nöjd med min premiär, tycker det känns jättebra, säger ”Snickar-Matte”.

Lindland startade i pole position i dagens tävling, med teamkompis Prins Carl Philip bakom sig på andra plats. Dessvärre tvingades Prins Carl Philip bryta redan på första varvet på grund av kopplingshaveri.
– Givetvis var det tråkigt, men inte mycket att göra åt. Vi tar nya tag inför nästa tävling, säger Prins Carl Philip.

Senare idag kör Prins Carl Philip, ”Snickar-Matte” och Linus Ohlsson en långloppstävling på en timme i klassen GT Endurance. Prins Carl Philip kör tävlingen själv medan ”Snickar-Matte” och Ohlsson delar bil.

Race 2 – GT3 Cup Challenge – Karlskoga

1 Lindland 16 varv
2 Peter Jervemyr +10.958
3 Magnus Öhman +13.728
4 Magnus Dybeck +29.054
5 Matte Karlsson +32.823
6 Sveinung Tinnes Mork +36.592
7 Björn Eriksson +1 varv
8 Carl Philip Bernadotte DNF

Senaste nytt