Thed Björk snabbast på Knutstorp

Postat av Johan Meissner kl 16:49

En milt sagt problemfylld testdag på Knutstorp hindrade inte Thed Björk. Flash Engineering-föraren var snabbast i avslutande testpasset.
– Nu väntas det mycket regn till på lördag som kommer ändra förutsättningarna totalt, men givetvis är det bra för självkänslan att vara snabbst, säger Björk.

Björk var tre tiondelar snabbare än närmaste konkurrent medan Jan ”Flash” Nilsson var nionde snabbast.
– Jag har knappt aldrig varit med om så mycket problem på en testdag tidigare. Först fälgarna sedan en drivaxel, säger ”Flash”.

Båda Flash Engineering-förarna missade en stor del av testpasset på grund av tekniska problem med fälgarna på bilarna.
– Materialet i vissa av våra fälgar har utmattats, något som gjorde att fälgen på ”Flashs” bil släppte, säger teamchef Johan Kvick.

”Flash” var tvungen att stanna på banan i slutet av det första testpasset på grund av detta. När han väl kom igång igen med nya fälgar gick en drivaxel av.
– Fru fortuna har inte varit med mig idag. Men som Thed säger kommer vädret att ändra sig totalt till på lördag ändå, säger ”Flash”.

Kraftigt regn är att vänta till lördagens tävling, förhållanden som både Björk och ”Flash” trivs i.
– Absolut! Det krävs en speciell teknik för att vara snabb i regn, både jag och Janne brukar vara riktigt snabba i regn. Men vi kommer att få arbeta ordentligt på den korta tid vi kommer att ha för att optimera bilarna för blött underlag på lördag, säger Björk.

Testpass – Knutstorp

1 Thed Björk BMW 320si 1:00.693
2 Robert Dahlgren Volvo C30 +0.278
3 Richard Göransson BMW 320si +0.363
4 Tommy Rustad Volvo C30 +0.363
5 Fredrik Ekblom Volkswagen Scirocco +0.364

9 Jan ”Flash” Nilsson BMW 320si +0.902

Senaste nytt