Skadad Linus Ohlsson ser fram emot Falkenberg

Postat av Johan Meissner kl 16:27

Linus Ohlsson blickar framåt mot Carrera Cup-tävlingen i Falkenberg. Detta trots att han har tre skadade revben från kraschen i Göteborg.
– Visst känns det i revbenen, det gör ont när jag andas. Men det kommer att gå över och jag har full fokus på Falkenberg nu, säger Ohlsson.

19-åringen jagade ikapp Edward Sandström under första tävlingen i Göteborg när han kraschade i banans snabbaste kurva och tvingades bryta.
– Allt gick väldigt snabbt i kraschen, man hann inte tänka så mycket. Men givetvis var jag besviken, speciellt då jag hade häng på Sandström och skulle försöka köra om i nästa kurva, säger Ohlsson.

På grund av kraschen tappade Ohlsson till sjunde plats i mästerskapet från en tidigare femteplats.
– Jag har bara tagit sex poäng på tre tävlingar, så nu gäller det att plocka ordentligt med stabila poäng i de kommande tävlingarna, säger Ohlsson.

Nästa tävling går på Falkenbergsbanan den 9/10 juli, en bana som Ohlsson trivs på.
– Jag tog pole position i JTCC där förra året och det ska bli väldigt spännande och se hur jag kan översätta det till Porschen i år. Banan är väldigt snabb, något som passar mig, säger Ohlsson.

Ohlssons hittills bästa placering i år är en fjärdeplats och 19-åringen har satt siktet på en pallplats innan året är över.
– Mitt mål är att ro hem en pallplats innan säsongens slut. Farten finns där och jag lär mig bilen bättre för varje kilometer jag kör, säger Ohlsson.

Senaste nytt