”Snickar-Matte” summerar efter halva säsongen

Postat av Johan Meissner kl 16:14

Säsongen har nått halvtid för Flash Engineering-föraren ”Snickar-Matte” Karlsson. Vi får tag på honom nere i Skåne under inspelning av Bygglov till säsong 2011.
– Jag är rätt nöjd med säsongen hittills. Jag har ökat farten gradvis och plockat hem bilen i mål hel i varje tävling, bara det är en seger i sig, säger ”Snickar-Matte” med ett leende.

”Snickar-Matte” har kört fem tävlingar hittills i år. Han stått på pallen tre gånger och ligger i delad ledning i GT3 Cup Challenge.
– Det har fungerat bra, jag kommer mer och mer överens med Porschen efter varje tävling, säger ”Snickar-Matte”.

”Snickar-Matte” hade aldrig tidigare tävlat i racing när han i våras gjorde debut i GT3 Cup Challenge på Karlskoga-banan. Och det har varit en brant inlärningskurva för honom,
– Det är lätt att sitta i soffan och tycka att racing ser enkelt ut. Men racing på den här nivån är en helt ny värld med väldigt stora utmaningar, säger ”Snickar-Matte”.

Bilen ”Snickar-Matte” kör är en Porsche 911 GT3 Cup, en bil som inte är enkel för en nybörjare med 420 hästar, svansmotor och breda slicks.
– Jag hade inte förväntat mig att det skulle vara lätt, men det är verkligen speciellt. Alla inställningsmöjligheter på bilen, koncentrationsnivån man måste hålla under en hel tävling, hur kalla bromsar och däck fungerar, strategier under långlopp och så vidare, säger ”Snickar-Matte”.

Inför föregående GT3 Cup Challenge-tävling på Kinnekulle genomförde ”Snickar-Matte” en testdag med Flash Engineering.
– Det var en viktig dag, jag fick några riktiga ”aha-upplevelser”. Under dagen fick jag justera inställningarna åt lite olika håll och börja förstå vad ändringarna ger. Det var lärorikt och givande att se ändringarna ge positiva effekter på varvtiderna, säger ”Snickar-Matte”.

”Snickar-Matte” har även haft hjälp från regerande JTCC-mästare Linus Ohlsson som tävlar för Flash Engineering i Carrera Cup Scandinavia.
– Jag har mycket att tacka Linus för. När vi körde långloppet på Karlskoga-banan tillsammans fick jag ut väldigt mycket av hans feedback och justeringar på bilen. Han vet vad han pratar om, säger ”Snickar-Matte”.

Samarbetet mellan ”Snickar-Matte” och Flash Engineering inleddes under i vintras som början på en treårsplan.
– Jag är mycket nöjd över hur det har fungerat hittills. Arbetet med mina mekaniker Thobias Ohlsson och Karl Wikander fungerar perfekt, en stor eloge till dem. Sedan har jag starkt stöd från parter och vänner under tävlingarna som hjälper väldigt mycket, säger ”Snickar-Matte”.

Nästa tävling för ”Snickar-Matte” blir på Kinnekulle sista helgen i Juli.
– Det kommer att bli annorlunda att komma till en bana som man har tävlat på tidigare. Nu kan jag koncentrera mig mer på själva körningen än att lära mig banan. Man blir taggad på ett helt annat sätt och jag hoppas att kunna ta med mig erfarenheten från förra tävlingen här på ett positivt sätt, säger ”Snickar-Matte”.

Senaste nytt