Thed Björk på presskonferens inför Göteborg

Postat av Johan Meissner kl 14:28

Thed Björk närvarande under den officiella STCC-presskonferensen inför stadsloppet i Göteborg. Flash Engineering-föraren fick svara på frågor om till exempel varför det bara är framhjulsdrivna bilar som har vunnit hittills i Göteborg.
– Det är lättare att hitta balans med en framhjulsdriven bil på en så hal och trång bana som Göteborg. Du kan ”dra” dig genom kurvorna, medan med en bahjulsdriven bil så måste du balansera bakändan på ett helt annat sätt, säger Björk.

Björk vann den första STCC-tävlingen som kördes i Göteborg 2008 med en framhjulsdriven bil. I år tror Björk att han definitivt kan slåss om segern med den bakhjulsdrivna BMW:n.
– Det tar lite längre tid att hitta bra balans med en bakhjulsdriven bil, men det kommer vi att göra. I fjol var jag 50 kilo tyngre än Tommy Rustad som vann med Volvon och jag var precis bakom honom i hela tävlingen, säger Björk inför den samlade pressen i Göteborg.

Andra frågor som 2006-års STCC-mästare fick svara på är om han kommer att kunna ta sig tillbaka till tätstriden i mästerskapet efter den tunga säsongsinledningen.
– Absolut! Lätt kommer det inte bli, men vi visade senast på Karlskoga att vi har de snabbaste bilarna i fältet. Nu behöver jag inte tur för att vinna, det räcker med att jag inte har otur för att vara där mitt i striden om helgens segrar, säger Björk.

Senaste nytt