Uppkörning av ”Flash” och Björk i andra tävlingen

Postat av Johan Meissner kl 16:29

Efter en närmast heroisk insats av mekanikerna i Flash Engineering stod båda bilarna, om än något tilltygade, på startuppställningen inför helgens andra STCC-tävling i Göteborg.

Jan ”Flash” Nilsson startade näst sist men körde upp sig till åttonde plats i STCC och var bara 12 sekunder bakom segraren i en händelserik tävling. ”Flash” passerade totalt åtta bilar på Göteborg City Race Arena, en bana som är erkänt svår att köra om på.

Trots de stora skadorna på bakändan av Björks bil efter kraschen i kvalet, plåten var intryckt hela vägen till bakhjulen, lyckades Björks mekaniker få bilen redo med bara minuter till godo inför andra tävlingen.

Björk startade sist och körde om hela 13 bilar innan dessvärre något gav upp i drivlinan. Sannolikt var det skador på differentialen efter smällen i kvalet som gjorde att det slutade driva på ett av bakhjulen med fem varv kvar.

Jan ”Flash” Nilsson – BMW 320si – 8:a

”Vi fick inte till inställningarna helt till den här tävlingen, det blev väldigt överstyrt efter ett tag. Åttonde plats är väl okej med tanke på var jag startade, men jag hade önskat att ta några platser till. Nu ska vi gå igenom allt som har hänt i helgen och komma tillbaka starkt till Falkenberg, ännu en bana där jag har vunnit flest gånger.”

Thed Björk – BMW 320si – 13:e

”Måste bara säga, grymt jobbat allihopa i teamet! Bilen gick jättebra i tävlingen innan något tyvärr gick sönder. Vi hann inte få till inställningarna hundraprocentigt, det var mer satsning på att få ut bilen överhuvudtaget. Resultatmässigt var detta en helg att glömma, men vi kommer fortsätta kämpa hela året, var så säkra!”

Göteborg – Race 2 – Torr bana

1 Richard Göransson BMW 320si 24 varv
2 Patrik Olsson Volkswagen Scirocco +1.098
3 Fredrik Ekblom Volkswagen Scirocco +1.485

8 Jan ”Flash” Nilsson BMW 320si +12.194
13 Thed Björk BMW 320si +5 varv

Senaste nytt