Roar Lindland säkrar årsbästa i Falkenberg

Postat av Johan Meissner kl 19:34

Roar Lindland säkrade årsbästa i helgens första Carrera Cup-tävling på Falkenbergsbanan. Norrmannen startade fyra och körde i mål som fyra efter en stabil tävling.
– Det känns jätteskönt, ännu ett steg framåt och viktiga poäng till mästerskapet, säger Lindland.

Lindland närmade sig tredjeplacerade Martin Öhlin under inledningen av tävlingen men fick backa tillbaka mot slutet. I morgondagens tävling kommer Lindland starta som fyra efter att ha satt tävlingens fjärde snabbaste varv.
– Det känns speciellt bra då jag kommer att ha ett bra utgångsläge även inför morgondagens tävling, säger Lindland.

Linus Ohlsson hade en hård kamp med Oscar Palm och Jan West genom hela tävlingen. 19-åringen lyckades plocka två platser under tävlingen och körde i mål som sjätte man efter att ha startat åtta.
– Vi hade en bra fight, men det var synd att jag inte tog mig förbi West i början när jag hade chansen. Fast sjätte plats är godkänt, jag behöver verkligen poängen, säger Ohlsson.

Prins Carl Philip startade nia men tvingades gå i depå redan på andra varvet efter att ha fått punktering på grund av en sammanstötning med Richard Kressner.

Istället satsade Flash Engineering-föraren på att sätta en varvtid till morgondagens startuppställning, något som resulterade i åttonde snabbaste tid och åttonde startplats. Ohlsson kommer att starta sexa imorgon.

Race 1 – Falkenberg – Topp 6

1 Fredrik Larsson 25 varv
2 Robin Rudholm +6.936
3 Martin Öhlin +13.974
4 Roar Lindland +15.279
5 Oscar Palm +15.924
6 Linus Ohlsson +22.260

Senaste nytt