Uppkörning för Björk och ”Flash” i Falkenberg

Postat av Johan Meissner kl 16:55

Thed Björk kämpade sig upp till en femteplats efter att ha blivit uttryckt i gruset i första kurvan. Jan ”Flash” Nilsson startade sist men korsade mållinjen som sjunde man. Uppkörning låg på schemat för Flash Engineering-förarna i helgens andra tävling i Falkenberg.

Björk hade närkontakt med Viktor Hallrup i första kurvan, något som tvingade honom att ta vägen över sandfållan och tappade ett par platser.

Teamkompis ”Flash” hade även han en tung första kurva och blev snurrad. Men trots motgångarna på första varvet laddade ”Flash” hårt och körde upp sig till en slutgiltig sjundeplats från 15:e startruta.

Björk närmade sig fjärdeplacerade Fredrik Ekblom i slutet. Men på grund av två safety car-pass fanns det inte nog med varv för Björk som fick nöja sig med femteplatsen. På vägen upp genom fältet satte Björk tävlingens snabbaste varv.

Nästa STCC-tävling körs på Karlskoga-banan om fem veckor då mästerskapet tar sommaruppehåll

Thed Björk – BMW 320si – 5:a

”Det var ett absolut stentufft race! Jag fick en knuff i första kurvan och hamnade i gruset, då var det bara att börja jobba bakifrån. Totalt sett har det varit en bra helg, snabbaste varv i den här tävlingen och vi är med i toppen.”

Jan ”Flash” Nilsson – BMW 320si – 7:a

”Jag är en hyfsad nöjd sjua. Jag siktade på att köra upp mig till åttonde, tionde plats. Så, sjunde plats är väl okej. Vi löste problemen som vi hade i kvalet, så det känns bra för fortsättningen.”

Falkenberg – Race 2 – Torr bana

1 Tommy Rustad Volvo C30 25 varv
2 Richard Göransson +0.589
3 Dick Sahlén SEAT Léon +2.980
4 Fredrik Ekblom Volkswagen Scirocco +3.114
5 Thed Björk BMW 320si +3.320
6 Mattias Andersson Alfa Romeo 156 +3.574
7 Jan ”Flash” Nilsson BMW 320si +3.950

Senaste nytt