Stark uppkörning av Linus Ohlsson

Postat av Johan Meissner kl 19:00

Det blev en händelserik tävling för Flash Engineering i andra Carrera Cup Scandinavia-tävlingen på Karlskoga-banan. Linus Ohlsson blev bäste poängplockare efter att ha kört upp sig till fjärde plats från tionde startruta.
– Det var en bra tävling, men jag skulle behövt fler varv då jag tog in snabbt på West om tredjeplatsen i slutet. Jag är bra sugen på en pallplats nu, det får vi ta i nästa tävling, säger Ohlsson.

Lindland startade femma men fick tidigt gå in i depå för ett ”drive through-straff” på grund av tjuvstart, ett straff som norrmannen tyckte var för hårt.
– Det var helt klart en besvikelse. Jag rullade till lite när jag la i växeln inför starten och jag tycker straffet var för hårt. Men totalt sett var helgen bra och jag drog ifrån Palm om fjärdeplatsen i mästerskapet vilket var det viktigaste, säger Lindland.

Norrmannen körde upp sig till nionde plats efter straffet. Efter gårdagens tävling klättrade Lindland upp på fjärde plats i mästerskapet. Lindland ligger sju poäng framför femteplacerade Oscar Palm inför de två avslutande tävlingarna av årets säsong.
– Nu är mitt huvudfokus på att plocka hem fjärde plats i årets mästerskap. Det kommer inte bli enkelt, men jag har farten för att plocka nog med poäng, säger Lindland.

Prins Carl Philip fick tyvärr bryta tävlingen tidigt. Flash Engineering-föraren var inblandad i en incident i första kurvan på första varvet och fick några varv senare bryta med en trasig stötdämpare.

Carrera Cup – Race 2 – Karlskoga

1 Robin Rudholm 17 varv
2 Martin Öhlin +1.926
3 Jan West +7.153
4 Linus Ohlsson +7.806
5 Mattias Stålknap +11.579
6 Jan Brunstedt +26.889
7 Fredrik Larsson +29.367
8 Patrik Skoog +30.023
9 Roar Lindland +32.033
10 Oscar Palm +34.929

DNF Prins Carl Philip

Besök www.carreracup.se för mer information!

Senaste nytt