Carrera Cup-framgångar för Flash Engineering i Karlskoga

Postat av Johan Meissner kl 21:43

Roar Lindland gick upp på fjärde plats i mästerskapet, Prins Carl Philip tangerade årsbästa och Linus Ohlsson körde upp sig från sista plats till åttonde. Carrera Cup-tävlingen på Karlskoga-banan blev en succé för Flash Engineering.

Lindland startade femma, gjorde en stabil tävling och behöll femteplatsen över mållinjen, något som gav nog poäng för norrmannen att klättra till fjärde plats i mästerskapet.
– Det var en bra tävling, jag höll mitt tempo och min placering genom tävlingen. Känns väldigt kul att klättra en placering i mästerskapet, säger Lindland.

Prins Carl Philip startade från sjunde startruta och korsade mållinjen som sjätte man, tangerade sitt personbästa för andra gången i år.
– Jag är nöjd, jag försökte hänga på Roar, men när jag märkte att jag inte kunde det så backade jag av något och körde på säkerhet. Bilen kändes väldigt bra och jag ser fram emot morgondagens tävling, säger Prins Carl Philip.

Ohlsson tvingades starta sist efter att ha drabbats av ett fläktremshaveri under kvalet. 19-åringen startade som 17:e man, körde om nio bilar och korsade mållinjen som åtta.
– Det var en spännande tävling med många omkörningar. Jag fick göra några ytterrökare, de stänger ju så mycket. Men det var en bra tävling för mig med tanke på förutsättningarna, säger Ohlsson.

Carrera Cup – Karlskoga – Topp 10

1 Fredrik Larsson 17 varv
2 Robin Rudholm +0.411
3 Martin Öhlin +1.168
4 Jan West +1.399
5 Roar Lindland +1.643
6 Carl Philip Bernadotte +2.083
7 Cemoni Ohlsson +2.595
8 Linus Ohlsson +3.908
9 Mattias Stålknapp +5.702
10 Arne Jörgensen +7.467

Besök www.carreracup.se för mer information!

Senaste nytt