Film: Första testet av nya Carrera Cup-bilen

Postat av Johan Meissner kl 16:00

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kAZVNzALt-4[/youtube]

Den nya Carrera Cup-bilen har gjort Sverigepremiär. Carrera Cup-general Thomas Johansson genomförde ett första test på Karlskoga-banan.
– Det är en riktig best, lite mer racingbil, lite mer av allt, säger Johansson.

Bilen är baserad på den senaste generationen av gatmodellen Porsche 911 GT3.
– 911 GT3 är en mytomspunnen modell med en framgångsrik historia och vi är mycket stolta på Porsche Sverige att se den göra racingdebut i Sverige och Skandinavien med Carrera Cup Scandinavia, säger Bosse Janson, VD för Porsche Sverige.

Bilen kommer att introduceras i Carrera Cup Scandinavia 2011 och den skiljer sig på några viktiga punkter jämfört med nuvarande modellen.
– Det känns främst i motorn, 3.8 liter och 450 hästar. Den har ordentligt med vrid och när man kommer upp i höga hastigheter, på femte växeln, då skenar den. Dessutom känns det att aerodynamiken är utvecklad och ger mer downforce, säger Johansson.

Carrera Cup Scandinavia har tilldelats 20 nya bilar till säsongen 2011 av Porsche Motorsport i Tyskland varav alla är förbokade. Carrera Cup-general Johansson arbetar för närvarande med att få hit ytterligare fyra bilar.
– Intresset är stort och det känns extra kul nu när vi har den första bilen i landet som verkligen motsvarar alla förväntningar vi har haft. Det ska bli väldigt spännande att se alla nya bilar i mästerskapet nästa säsong, säger Johansson.

Bilen kommer att vara med under Carrera Cup-tävlingarna på Karlskoga-banan i helgen med uppvisningskörning och utställning på schemat.

Senaste nytt