Första segern för Prins Carl Philip

Postat av Johan Meissner kl 21:05

Flash Engineering-föraren Prins Carl Philip tog sin första racingseger någonsin i GT Endurance på Kinnekulle-banan idag.
– Det känns jättebra! En riktigt skön revansch efter allt strul i gårdagens tävlingar. Allt stämde idag, jag gjorde en riktigt bra start och jag är nöjd med mitt tempo i tävlingen, säger Prins Carl Philip.

Prins Carl Philip startade fyra och var direkt med i kampen om tätpositionerna. Niclas Olsson tog sig tidigt förbi pole position-innehavaren Sveinung Tinnes-Mork och Prins Carl Philip var inte sen att hänga på.
– Sveinung gjorde ett misstag och vi hängde på direkt. Efter det kunde jag hålla samma tempo som Olsson och det kändes riktigt bra, säger Prins Carl Philip.

Efter ett något struligt depåstopp var Prins Carl Philip tvåa, ungefär 15 sekunder efter ledande Olsson. Men mot slutet av tävlingen tog Prins Carl Philip in allt mer och efter ett misstag från Olsson var de båda bara hundradelar från varandra.

Prins Carl Philip satte in stöten med bara fåtalet varv kvar av tävlingen och gick upp i en ledning som han behöll in i mål. Prins Carl Philip tog segern med nära fyra sekunder framför Olsson.
– Jag tog mig enkelt förbi, hans däck verkade ha tagit slut. Efter det kunde jag dra ifrån och känslan när jag körde över mållinjen som etta var fantastisk. En stor eloge till hela teamet, de har jobbat kanonbra i helgen, säger Prins Carl Philip.

Stallkompisarna ”Snickar-Matte” Karlsson och Linus Ohlsson delade bil i tävlingen. Dessvärre tvingades ”Snickar-Matte” gå i depå och byta däck efter närkontakt med Tinnes-Mork.

Efter det obligatoriska depåstoppet tog Ohlsson över körningen och duon slutade på femte plats efter att ha satt tävlingens näst snabbaste varv.
– Det oplanerade depåstoppet gjorde att vi var för långt efter. Men det var en bra tävling och vi tar nya tag till nästa gång, säger ”Snickar-Matte”.

GT Endurance – Kinnekulle

1 Carl Philip Bernadotte 59 varv
2 Niclas Olsson +3.610
3 Mikael Bender +15.164
4 Tudal/Valen +21.035
5 Karlsson/Ohlsson +1 varv
6 Skoog/Granstrand +3 varv
7 Wohlén/Oscarsson +4 varv
8 Sveinung Tinnes-Mork DNF
9 Eriksson/Eriksson DNS

Foto: B-Å Gustavsson

Kommentarer inaktiverade.

Senaste nytt