Mästerskapsfight för Flash Engineering i Falkenberg

Postat av Johan Meissner kl 14:41

I helgen tävlar Flash Engineerings fyra Porsche-förare i GT3 Cup Challenge på Falkenbergsbanan. ”Snickar-Matte” Karlsson leder mästerskapet inför helgens tävling som är den näst sista för säsongen.
– Självklart är det spännande och lite nervöst inför helgen, speciellt då jag aldrig kört banan tidigare, säger ”Snickar-Matte”.

Dessvärre kommer ”Snickar-Matte” missa träningen inför tävlingen och får ge sig direkt in i kvalet.
– Det kommer bli en brant inlärningskurva då jag är iväg på inspelning med Bygglov på fredagen. Men det är bara att ta tjuren vid hornen, det känns både inspirerande och utmanande, säger ”Snickar-Matte”.

”Snickar-Matte” leder mästerskapet med sex poäng framför Magnus Dybeck och ytterligare två poäng framför Niclas Olsson.
– Det är två riktigt snabba förare som jagar mig. Det kommer bli hårt att hålla dem bakom mig i helgen, men jag ska kämpa på och sedan har vi en tävling kvar på Kinnekulle, säger ”Snickar-Matte”.

Roar Lindland gör comeback i GT3 Cup Challenge efter att ha dubbelsegrat i premiären på Karlskoga-banan i början av maj.
– Jag har goda minnen sedan jag tävlade i serien senast och jag älskar Falkenberg, det är en snabb bana som passar mig. Dessutom blir helgens tävling en bra uppvärmning inför avslutningen i Carrera Cup, säger Lindland.

Samtidigt med GT3 Cup Challenge i Falkenberg körs finalen i GT Endurance, ett långloppsmästerskap där tävlingarna är på en timme med obligatoriskt förarbyte.

Prins Carl Philip leder det mästerskapet med 11 poäng och kommer i helgen dela bil med Linus Ohlsson.
– Det kommer att bli en spännande tävling och det ska bli kul att kämpa tillsammans med Linus, säger Prins Carl Philip.

Ohlsson har kört samtliga GT Endurance-tävlingarna i år och ser fram emot helgens tävling.
– Jag gillar långloppen, det ger extra puls med förarbyte och att samarbeta med en förare. Och precis som för Roar så är det här bra körträning inför de två sista Carrera Cup-tävlingarna, säger Ohlsson.

Tidsschema – GT3 Cup Challenge – Falkenberg

Lördag 28 augusti
09.30 – Kvalificering
12.00 – Race 1
15.00 – Race 2
17.30 – Kvalificering GT Endurance

Söndag 29 augusti
10.15 – Race GT Endurance

Gå in på http://www.gt3cupchallenge.se för mer information om serien och helgens tävlingar!

Senaste nytt