Prins Carl Philip mästare i GT Endurance

Postat av Johan Meissner kl 18:10

Prins Carl Philip säkrade titeln i GT Endurance med en tredjeplats under finaltävlingen på Falkenbergsbanan idag.
– Det känns väldigt trevligt och jag är mycket glad. Grabbarna i teamet har gjort ett väldigt bra jobb som alltid med bilen under hela säsongen, säger Prins Carl Philip.

Stallkompis Roar Lindland plockade hem segern i dagens tävling efter att ha tagit sig förbi Mikael Bender i slutskedet av en händelserik tävling.
– Jag är väldigt nöjd med den här segern. Det var ett spännande lopp, hög fokus och högt tempo genom hela tävlingen trots att det var så blött, säger Lindland.

En regnskur som drog över banan precis innan start gjorde tävlingen extra händelserik. Linus Ohlsson, som delade bil med Prins Carl Philip, hade pole position och tog ledningen i början av tävlingen.

Niclas Olsson, som var Prins Carl Philips närmsta rival till titeln innan tävlingen, chansade på slicks på den regnvåta banan och kraschade dessvärre hårt. Säkerhetsbilen gick ut medan bilen bärgades och Linus Ohlsson gick i depå för att byta med Prins Carl Philip.
– Det har varit en jättebra helg. Jag är nöjd med min insats, dels att jag kvalade halvsekunden bättre än när jag var här med Carrera Cup och sedan att jag kunde hjälpa Prins Carl Philip till titeln, säger Ohlsson.

Duon Ohlsson och Bernadotte slutade på tredje plats i tävlingen, framför ”Snickar-Matte” Karlsson på fjärde plats.
– Det var inte helt optimala förhållanden i dagens tävling då jag efter ett tag bara kunde använda fjärde växeln i växellådan. Men hur som helst så var det ett spännande race och jag fick med mig tillräckligt med poäng för att säkra tredjeplatsen i mästerskapet, det känns riktigt bra, säger ”Snickar-Matte”.

Flash Engineering kammade hem de tre första platserna i GT Endurance, något teamägare Jan ”Flash” Nilsson är glad över.
– Prins Carl Philip, Linus och Roar har mognat och tagit många steg framåt i år. Resultatet i helgen visar tydligt på detta. GT Endurance fungerar som en bra träningsplattform då de får mycket tid i bilen på en bra nivå. Det bådar gott för framtiden, säger ”Flash”.

GT Endurance – Falkenberg

1 Roar Lindland 62 varv
2 Mikael Bender +7.471
3 Carl Philip Bernadotte +1 varv
4 Matte Karlsson +4 varv
5 Edlund/Anstrin +9 varv
6 Niclas Olsson DNF

Gå in på www.gt3cupchallenge.se för mer information!

Foto: Bengt-Åce Gustavsson

Senaste nytt