Thed Björk kämpar sig till årets andra pallplats

Postat av Johan Meissner kl 14:31

Thed Björk gjorde en stark uppkörning i dagens första STCC-tävling på Karlskoga-banan. Från sjätte plats på startuppställning till tredje plats över mållinjen.

Värre gick det för Jan ”Flash” Nilsson som tvingades bryta med ett brustet styrstag. Redan i första kurvan blev han inblandad i en incident som tvingade honom att gå direkt i depå.

Björk plockade två bilar redan i första kurvan och inledde sedan en jakt på Robert Dahlgren. Flash Engineering-föraren tog nytta av ett misstag från Volvo-föraren och tog sig upp på tredje plats.

Sedan närmade sig Björk andraplacerade Patrik Olsson allt mer och var precis bakom honom på sista varvet. Dessvärre fanns inte möjligheten för en omkörning och Björk säkrade sin andra pallplats för året.

Tobias Tegelby fick gå upp på pallen i sin första Semcon Cup-tävling för året. Efter några struliga inledningsvarv fick Tegelby upp tempot ordentligt och säkrade tredjeplatsen bland privatförarna.

Thed Björk – BMW 320si – 3:a

”Jag gjorde en rökarstart, kämpade mig ifatt Dahlgren som gjorde ett misstag. Efter det jagade jag Olsson, men tyvärr fanns det inte tillräckligt med varv.”

Jan ”Flash” Nilsson – BMW 320si – DNF

”Det var ett styrstag som gick av. Göransson tog det väldigt lugnt i starten och samlade på sig en massa bilar bakom. Då blev det trångt och slutkört för min del. Men bilen är reparerad redan nu inför andra tävlingen.”

Tobias Tegelby – BMW 320si – 15:e

”Jag gjorde något misstag i början av tävlingen, så jag tappade en del. Men en tredjeplats är helt okej i premiärtävlingen för året.”

Karlskoga – Race 1 – Torr bana

1 Fredrik Ekblom Volkswagen Scirocco 1:07.176
2 Patrik Olsson Volkswagen Scirocco +0.107
3 Thed Björk BMW 320si +0.563
4 Robert Dahlgren Volvo C30 +0.861
5 Richard Göransson BMW 320si +0.922

DNF Jan ”Flash” Nilsson BMW 320si

Senaste nytt