Förra tävlingen på Jyllandsringen i bild och film

Postat av Johan Meissner kl 10:44

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RF4xN3JYKxc[/youtube]

Se filmen ovan och bilderna nedan för att återuppleva föregående tävling på Jyllandsringen i april som en uppvärmning inför helgens tävling!

Hårt arbete under kvalet gav resultat. Thed Björk kvalade in som tvåa inför årets första tävling, bara tiondelar från pole position.

Dessvärre fick Jan ”Flash” Nilsson klia sig i huvudet med en bil som inte fungerade som han ville. Senare visade det sig vara problem med differentialen som orsakade okörbarheten.

Stenhård kamp in i första kurvan i ett stort startfält, 27 bilar var anmälda till STCC-premiären 2010, danskar, svenskar, norrmän och tyskar.

Dessvärre blev tävlingen en tung sådan för Björk när Mattias Andersson torpederade honom redan i fjärde kurvan.

Björk kunde som tur var fortsätta tävlingen, dock med en något modifierad BMW 320si. Flash Engineering-föraren körde upp sig från sista plats till 12:e plats över mållinjen.

”Inte mycket att göra åt när någon kör på en bakifrån,” tyckte Björk efter första tävlingen.

Tack vare hårt arbete från teamet stod båda bilarna reparerade och klara inför premiärhelgens andra tävling.

Medan ”Flash” tvingades bryta efter en sammanstötning med Tommy Rustad stod Björk för en mycket snygg uppkörning i den andra tävlingen, från 12:e startruta till 4:e plats över mållinjen. Något som sammanfattade föregående tävling på Jyllandsringen väl, fart för den absoluta toppen, dessvärre med yttre omständigheter som hindrade farten att omsättas till toppresultat.

I helgens tävling på den danska banan är ambitionerna att behålla farten och översätta den till absoluta toppresultat!

Senaste nytt