Linus Ohlsson jagar årets första pallplats

Postat av Johan Meissner kl 17:05

Linus Ohlsson kommer till Knutstorp i jakt på årets första pallplats i Carrera Cup Scandinavia.
– Det är definitivt en pallplats jag är ute efter, jag var så nära i Falkenberg, säger Ohlsson.

I Falkenberg var Ohlsson bara 0.145 sekunder från pallplats när stallkompis Roar Lindland knep sin första för året. Och det är inte bara pallplatser Ohlsson vill sno från Lindland, även hans fjärdeplats i mästerskapet.
– Jag siktar på fjärdeplatsen i mästerskapet, det är helt klart möjligt. Men det gäller att plocka poäng och hålla sig i täten, säger Ohlsson.

Fighten om fjärdeplatsen är inte bara intern inom Flash Engineering. Oscar Palm ligger mellan de båda i mästerskapet och trion har haft många bataljer i år.
– Det är Palm och Lindland som jag främst kommer slåss mot i helgen. Men även Martin Öhlin siktar jag på att försöka slå. Det kommer självklart bli hårt, alla tre är riktigt snabba, säger Ohlsson.

Bara två tävlingar återstår av årets säsong, Knutstorp i helgen och finalen på Mantorp Park två veckor senare. Men det är helgens tävling som Ohlsson ser som sin bästa chans att knipa den efterlängtade pallplatsen.
– Då jag kör en 07:a som är något motorsvagare jämfört med de andra har jag mina bästa chanser här på Knutstorp då det inte gör lika mycket som på Mantorp med sina långa raksträckor. Jag känner mig laddad och redo inför uppgiften, säger Ohlsson.

Senaste nytt