Rekordstort Flash Engineering till finalen

Postat av Johan Meissner kl 16:34

Flash Engineering blir rekordstort till helgens final på Mantorp Park. Sju förare, över 60 personer i teamet och fyra lastbilar fyllda till bredden med utrustning.
– När jag sålde Volvo-teamet 2005 var jag fast besluten att minska mitt åtagande i motorsport. Med facit i hand 2010 kan vi säga att jag har misslyckat fatalt. Men jag är oerhört stolt över den utvecklingen som teamet har gjort, säger Jan ”Flash” Nilsson.

Utöver den egna personalen kommer teamet även ha över 500 gäster från samarbetspartners. Gästerna kommer ombesörjas i Flash Engineerings två VIP-tält som byggs upp kring en specialdesignad restaurangtrailer med smeknamnet ”Monstret”.
– Vi är oerhört nöjda med hur ”Monstret” fungerar, vi kan ge service som inte skulle skämmas för sig på Stureplan med kapacitet för runt 1000 gäster på bara ett par timmar, säger ”Flash”.

Med mängden personer i och runt teamet, plus tre bilar i STCC och fyra i Carrera Cup är det viktig med en välsmord organisation.
– Det är ett långt planeringsarbete inför finalen. Men nu är vi äntligen där och vi har en fantastisk helg framför oss, säger stallchef Johan Kvick.

En åttonde tävlingsbil kommer finnas på plats under finalhelgen i form av nästa års Carrera Cup-bil, en bil som Carrera Cup-general Thomas Johansson kommer uppvisningsköra under finalen.
– Vi är i fullt arbete inför Carrera Cup 2011 när den här bilen kommer att debutera. Mer hästkrafter, mer downforce, lite mer av allt. På Mantorp kommer vi visa upp den för alla på plats, säger Johansson.

Helgen avslutas med den årliga brakfesten på Vadstena Klosterhotel.
– Oavsett hur säsongen har gått så slutar den alltid i dur på Vadstena med duktiga artister, god mat, fyrverkeri och prisutdelning för Carrera Cup. Då är allt förlåtet, säger ”Flash”.

Flash Engineerings sju förare:

Jan ”Flash” Nilsson – STCC
Thed Björk – STCC
Tobias Tegelby – STCC
Carl Philip Bernadotte – Carrera Cup
Roar Lindland – Carrera Cup
Linus Ohlsson – Carrera Cup
”Snickar-Matte” Karlsson – Carrera Cup

Senaste nytt