Roar Lindland med siktet satt på fjärde plats

Postat av Johan Meissner kl 10:50

I helgen körs årets näst sista Carrera Cup Scandinavia-tävling på Knutstorp. Flash Engineerings Roar Lindland har satt siktet på fjärdeplatsen i mästerskapet.
– Min målsättning är att behålla fjärdeplatsen, jag vet att jag har farten för det, säger Lindland.

Norrmannen har gjort en avsevärd förbättring fartmässigt under årets säsong. Han slåss konstant om topp fem-placeringar i tävlingarna, till skillnad mot tidigare år.
– Förr låg jag i nedre delen av topp tio, men det är helt annorlunda nu. Jag trivs väldigt bra med teamet och har ett helt annat lugn kring mig som gör att jag kan fokusera bättre på tävlandet. Jag känner att jag tagit flera steg framåt, säger Lindland.

I årets mästerskap slåss Lindland främst med Oscar Palm om fjärdeplatsen i mästerskapet, men även teamkompis Linus Ohlsson. Norrmannen ligger sju poäng framför Palm och 20 poäng framför Ohlsson.
– Oscar och Linus blir de två tuffaste i de sista tävlingarna. Det kommer bli hårt och tight, men jag ska försöka hålla mig framför dem och ta tillräckligt med poäng, säger Lindland.

De tävlingarna som återstår körs på Ring Knutstorp i Skåne och Mantorp Park utanför Mjölby.
– Jag är ordentligt laddad inför Knutstorp, en bana som jag väl har trivts så där på tidigare. Men jag ska försöka ta ett steg till framåt, det gäller verkligen att leverera nu, säger Lindland.

Som uppvärmning inför Knutstorp segrade Lindland i systerserien GT3 Cup Challenges tävlingar i Falkenberg.
– Det var en väldigt bra helg. Jag sänkte varvtiderna jämfört med när jag körde Carrera Cup i Falkenberg, så självförtroendet är på topp inför helgens tävling, avslutar Lindland.

Senaste nytt