Roar Lindland stärker fjärdeplatsen i Carrera Cup

Postat av Johan Meissner kl 19:43

Roar Lindland stärkte sin fjärdeplats i Carrera Cup Scandinavia efter en sjundeplats i helgens andra tävling på Ring Knutstorp.
– Det blev en bra helg totalt sett även om jag hoppades på lite bättre resultat. Men det viktiga är poängen i mästerskapet, säger Lindland.

Lindland var uppe på femte plats ett tag men blev snurrad av Jan West och tappade ner till sjunde.
– Det såg riktigt bra ut innan incidenten, men jag tappade tyvärr några platser när jag snurrade 360 grader. Jag är ändå nöjd med resultatet och det ser bra ut för finalen, säger Lindland.

Stallkompisarna Linus Ohlsson och Prins Carl Philip var också inblandade i incidenter. Men i det här fallet var det med varandra.

Ohlsson försökte köra om Prins Carl Philip, något som resulterade i att Prins Carl Philip snurrade och Ohlsson fick ett drive through-straff.
– Det var ännu ett blött och halt race. Tyvärr stötte jag och Linus ihop, efter det var det bara att kämpa vidare, säger Prins Carl Philip.

Prins Carl Philip körde i mål som 13:e man medan Ohlsson kunde kämpa sig tillbaka till elfte plats.
– Jag håller inte riktigt med domarna, men så är det ibland. Tråkigt att vi snurrade, men jag kunde kämpa tillbaka några platser efter straffet. Totalt sett har det varit en rätt strulig helg, jag har full fokus på finalhelgen nu, säger Ohlsson.

Lindland ökade avståndet poängmässigt i mästerskapet och är nu 17 poäng framför Jan West på femte plats. Ohlsson ligger på sjätte plats, elva poäng bakom West medan Prins Carl Philip ligger på nionde plats.

Finalen i Carrera Cup Scandinavia körs om två veckor på Mantorp Park.

Race 2 – Carrera Cup – Topp 10

1 Martin Öhlin 18 varv
2 Fredrik Larsson +0.572
3 Robin Rudholm +1.158
4 Jan West +1.588
5 Philip Forsman +2.016
6 Mikael Bender +2.478
7 Roar Lindland +3.130
8 Cemoni Ohlsson +3.478
9 Arne Jörgensen +4.688
10 Patrik Skoog +5.523

Gå till www.carreracup.se för mer information!

Senaste nytt