Silver för ”Snickar-Matte” i GT3 Cup Challenge

Postat av Johan Meissner kl 18:15

”Snickar-Matte” Karlsson säkrade silvret i GT3 Cup Challenge under helgens finaltävling i Kinnekulle.
– Det känns fantastiskt bra att klirra ett silver redan första säsongen. Jag har kört med insidan i år, lärt mig mycket och inte riskerat något, säger ”Snickar-Matte”.

I första tävlingen körde ”Snickar-Matte” hem en stark tredjeplats på en regnblöt Kinnekulle-bana.
– Jag fick en kanonstart och var tvåa efter första varvet. Jag hade inget och sätta emot när Bender och Olsson attackerade, men kunde passera Jervemyr sedan, säger ”Snickar-Matte”.

Inför finaltävlingen låg Flash Engineering-föraren bara fem poäng bakom mästerskapsrival Niclas Olsson. Dessvärre grusades förhoppningarna om en titelfight på första varvet.
– Jag gjorde en bra start igen, men var tyvärr lite för het på gasen i utgången av en kurva och snurrade. Sedan jagade jag ikapp Eriksson och kunde ta mig förbi, något som kändes bra, säger ”Snickar-Matte”.

”Snickar-Matte” gjorde sin racingdebut i våras och Flash Engineerings VD Jan ”Flash” Nilsson är nöjd över ”Snickar-Mattes” debutsäsong.
– Han har gjort ett riktigt bra jobb i år, speciellt med tanke på att han aldrig tidigare tävlat och direkt gav sig på att köra effektstark Porsche. Det ska bli spännande och följa hans fortsatta karriär, säger ”Flash”.

”Snickar-Matte” siktar på att köra full säsong i Carrera Cup Scandinavia nästa år och kommer redan om en vecka göra debut i serien under finalen på Mantorp Park.
– Jag ser verkligen fram emot finalen i Carrera Cup. Jag har bara kört 20 varv hittills på Mantorp, så det blir en stor utmaning. Men jag ska försöka göra bra ifrån mig, säger ”Snickar-Matte”.

Klicka här för mer information om GT3 Cup Challenge!

Senaste nytt